Revija je poudarila, da so tudi finančni trgi zabeležili rast zaradi znakov, da so si gospodarstva opomogla in da je Evropa ušla katastrofi. "Svetovni indeks MSCI je zrasel za 9 odstotkov od začetka leta in za kar 20 odstotkov od lanskega oktobra," poroča Economist, ki opozarja, da "razlogi za skrb še obstajajo". Eden izmed njih je tudi napoved rasti za letošnje leto, ki je še vedno nižja kot za preteklo leto. Slednje naj bi bilo tudi posledica evropskih držav, ki se še niso dovolj ogrele.

Avtorji so sicer opozorili, da bi kriza v Iranu lahko povzročila novo "opustošenje", dodali pa so, da je za razliko od ZDA Evropa še na dolgi poti do popolne "ozdravitve". "Dobra vest je, da razmere niso tako slabe, kakor bi morale biti," je sporočili in dodali, da je Mario Draghi rešil Evropo pred finančnim kolapsom in kreditnim potopom. "Rezultat tega je blažja oblika recesije, ki se ji bo Nemčija izognila," so omenili.

Omenili so, da ne vejo, kakšno bo rast v drugih evropskih državah. "Večina evropskih držav, predvsem tiste na periferiji evroobmočja, sprejema varčevalne ukrepe, da bi zmanjšale primanjkljaje. Potrebovale bodo kar nekaj časa, bo bodo reforme pomagale pri spodbujanju gospodarske rasti," so pojasnili in dodali, da evropska recesija ne bo imela velikega vpliva na svet.