Nizozemska vlada si ne bi smela zatiskati oči pred politiko PVV, sicer eno od vladnih strank, ki je v nasprotju s temeljnimi vrednotami EU, poudarjajo parlamentarci. Menijo, da bi morala nizozemska vlada sprožiti preiskavo, s katero bi ugotovila, ali povabilo k pošiljanju pritožb zoper državljane držav Vzhodne in Srednje Evrope, ki živijo na Nizozemskem, predstavlja hujskanje k sovraštvu in diskriminaciji.

Poleg tega dokument poziva evropske voditelje, naj stran tudi uradno obsodijo, saj predstavlja kršenje pravic delavcev v EU.

Po mnenju Evropskega parlamenta je spletna stran v nasprotju s temeljnimi evropskimi vrednotami človekovega dostojanstva, svobode, enakosti, pravne države in spoštovanja človekovih pravic ter predstavlja zlonamerno pobudo, katere cilj je ustvariti razkol v družbi in pridobiti politično korist.

Evropska poslanka Tanja Fajon (S&D/SD) je po glasovanju o resoluciji poudarila, da je treba tovrstno razpihovanje in širjenje ksenofobnih in nestrpnih akcij ostro obsoditi. "Finančna kriza nas je privedla tudi do krize vrednot, kjer se moramo še toliko intenzivneje zavzeti za skupne evropske vrednote, kot so svoboda gibanja, enakost, pravičnost in solidarnost," je še menila.

Resolucija še ugotavlja, da je predanost nizozemske vladne politike evropskemu povezovanju v zadnjih letih močno upadla, kar dokazuje njeno stališče do vprašanj, kot sta širitev schengenskega območja in prost pretok delovne sile. Dokument poudarja, da so delavci iz držav, ki so k EU pristopile leta 2004 in leta 2007, pozitivno vplivali na gospodarstva držav članic in so občutno prispevali k trajni gospodarski rasti v EU.