"Evropska komisija pozdravlja javno, odkrito in na dejstvih temelječo razpravo o sporazumu. V tem kontekstu je Evropska komisija pozdravila tudi predstavitev in izmenjavo mnenj, ki je potekala 17. februarja v slovenskem državnem zboru in v kateri je komisija tudi aktivno sodelovala," so danes sporočili s predstavništva.

Razprava je bila po njihovih navedbah odprta za javnost, v njej je lahko sodeloval vsak. "Ravno tisti, ki so trdili, da si Evropska komisija ne želi razprave, so se raje kot za udeležbo in aktivno sodelovanje na razpravi v državnem zboru isti dan odločili za proteste in poskus zasedbe prostorov Evropske komisije v Sloveniji," dodajajo v predstavništvu.

Zato poudarjajo neutemeljenost trditev, da si komisija ne želi javne razprave. "Prej je mogoče trditi, da si tisti, ki so zahtevali javno razpravo - tudi v prisotnosti Evropske komisije - , te niso želeli," so dodali.

V Ljubljani se bo v soboto odvil nov, že tretji protestni shod proti sprejemu mednarodnega sporazuma za boj proti ponarejanju (Acta). Protest bo del globalne akcije z naslovom Ubranimo svobodo interneta. Skupina Anonymous je medtem objavila novo opozorilo slovenski vladi, naj čim prej uresniči zamrznitev.