Komisija je potrdila prejem pritožbe in zagotovila, da bo navedbe Twenge preučila ter se odločila, ali naj jih vključi v že obstoječe postopke, ki tečejo proti Googleu. Spletnega velikana namreč trenutno že bremeni devet pritožb, med drugim je lani svojo vložil Microsoft.

Twenga, ki obiskovalcem ponuja iskanje in primerjanje cen vrste izdelkov, je pritožbo proti Googleu vložila v ponedeljek. Ta trdi, da je Google lani občutno zaostril sporne prakse "z jasnim namenom znebiti se vseh oblik konkurence" v številnih sektorjih, kot je iskanje videov, hotelov in proizvodov ter letalskih kart.

"V tej luči je Twenga prosila Evropsko komisijo, naj hitro prepreči ameriškemu velikanu izvajanje njegovih protikonkurenčnih praks, ki nasprotujejo inovacijam in delovnim mestom v EU," je v imenu Twenge dejal eden od njenih ustanoviteljev Bastien Duclaux.

Twengo moti predvsem ravnanje Googlea, ki na priljubljenem spletnim iskalniku daje prednost svojim storitvam. Tako ima na primer stran Google Shopping v rezultatih iskanja vedno prednost pred konkurenčnimi spletnimi stranmi, trdijo.