Tiskovni predstavnik Merklove Steffen Seibert je, po poročanju tiskovne agencije dpa dejal, da sta kanclerka in Lagardejeva govorili tudi o prihajajoči misiji trojke predstavnikov IMF, Evropske centralne banke (ECB) ter Evropske komisije v Atene. "Kanclerka in šefica IMF sta ponovno izrazili podporo za trajno utrditev rasti in zaposlovanja v Evropi," je sporočil Seibert.

To pa je bilo tudi vse, saj Merklova in Lagardejeva nista dajali izjav po srečanju. Tudi s sedeža IMF v Washingtonu so le potrdili pogovore. Lagardejeva se je v Belinu ustavila na poti iz Južne Afrike, danes pa gre v Francijo, kjer se bo pogovarjala s predsednikom Nicolasom Sarkozyjem. Merklova se bo danes o dolžniški krizi pogovarjala tudi z italijanskim premierjem Mariom Montijem, že v ponedeljek pa se je srečala s Sarkozyjem.

Bonitetna hiša Fitch je medtem sporočila, da za Grčijo med državami območja evra največ skrbi vzbuja Italija, ki ji bo morda morala še ta mesec znižati kreditno oceno. Obenem pa je Fitch sporočil, da bo Francija v letošnjem letu ohranila najvišjo oceno trojni A, če ne pride do kakšnih nepredvidenih velikih gospodarskih pretresov.