Kohezijska in kmetijska politika EU bosta v ospredju dopoldne, ko bodo evropski poslanci glede tega postavljali vprašanja evropskima komisarjema za regionalni razvoj in kmetijsko politiko Johannesu Hahnu in Dacianu Ciolosu. Gre za eno najpomembnejših politik v EU, ki v prihodnje ne bo pomembna le za kmete, ampak za vse državljane EU, saj posega tudi na področje prehranske varnosti.

Popoldne bo Barroso poslancem predstavil strateške prednostne naloge Evropske komisije za leto 2012. Trenutno zakonodajno obdobje je prvo, ko Evropski parlament lahko vpliva na oblikovanje programa, še preden ga komisija uradno predstavi.

Poslanci bodo zatem razpravljali tudi o pripravah na mednarodno konferenco o podnebnih spremembah, ki bo od 28. novembra do 9. decembra v južnoafriškem Durbanu. Osnutek resolucije, o kateri bo parlament glasoval v sredo, med drugim poudarja, da bi si morala Evropa še naprej prizadevati za izvajanje kjotskega protokola in zmanjševanje izpustov ogljikovega dioksida tudi po letu 2012.