Beograjske varnostne službe so danes sporočile, da so ob 8. uri zjutraj po krajevnem času Ražnatovićevi z noge odstranile elektronsko zapestnico, s pomočjo katere so od 22. junija 2011 nadzorovali pevkino gibanje, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Ražnatovićeva je ob izteku kazni dejala, da se počuti dobro, da je presrečna, da je vsega konec in da bo lahko spet zaživela normalno. Prav kmalu se bo namreč podala na turnejo. Prvi koncert bo imela po poročanju srbskega časnika Puls 24. marca v Frankfurtu, med turnejo po številnih evropskih mestih pa bo obiskala tudi Ljubljano, kjer bo imela koncerta 31. marca in 1. aprila.

Cecin vzpon na turbofolk sceno se je sicer začel z njeno zvezo z Arkanom, s katerim se je poročila leta 1995, ko je bila stara 22 let. Arkan je bil lastnik nogometnega kluba Obilić, ki ga je Ceca podedovala po njegovi smrti. Arkana, sicer obtoženega vojnih zločinov na območju nekdanje Jugoslavije v začetku 90. let, so leta 2000 umorili v enem od beograjskih hotelov.

Lani je beograjsko sodišče Ceco in njeno sestro Lidijo Veličković-Ocokoljić spoznalo za krivi protizakonite pridobitve okoli štirih milijonov nemških mark (okoli dva milijona evrov) in več kot treh milijonov dolarjev (skoraj tri milijone evrov) od prodaje desetih nogometašev iz kluba Obilić tujim klubom med avgustom 2000 in majem 2003 ter nedovoljenega posedovanja orožja.

Sestri sta bili obsojeni na hišni zapor, pri čemer je Veličković-Ocokoljićeva svojo šestmesečno kazen odslužila novembra lani. Tako Ražnatovićeva kot Veličković-Ocokoljićeva pa morata sedaj plačati še po 1,5 milijona evrov kazni zaradi utaje davkov na dohodke od prodaje nogometašev v tujino.