Varčevalna politika je prinesla tudi kleščenje proračuna za socialo, za katero bo britanska vlada v aktualnem proračunu porabila 194 milijard funtov. Spreminjanje socialne podpore invalidom, proti kateri so invalidi glasno protestirali na križišču Oxford Circus, v katerem se srečujeta najbolj znani londonski trgovinski cesti Oxford in Regent, je najbolj kontroverzen del reforme socialne politike.

Po mnenju protestnikov bodo neposredne posledice sprememb, ki so mu rekli napad na podporo invalidnim, na stotisoče ljudi spravile v revščino. "Vlada trdi, da je ta napad potreben za reševanje finančne krize. Vidimo pa, da ti napadi prihajajo v istem tednu, ko slišimo, da bodo šefi in bankirji spet dobili milijonske nagrade," je dejal eden izmed njih, ki je spomnil na splošno ogorčenje Otočanov v času nove sezone bankirskih letnih nagrad. Skupina protestnikov v invalidskih vozičkih je priklenila vozičke sredi Oxford Circusa in povzročila prometni kaos v trgovinskem srcu Londona. Svoje skrbi so izrazili s transparenti, bobnanjem, barvo in vzkliki, kot so "Nobenega če, nobenega vendar, nobenega kleščenja podpore invalidnim!".

"Celo ljudi, kot sem jaz, z dosmrtno invalidnostjo, ki ne bo nikoli odšla proč, kar naprej ocenjujejo za to podporo," je dejal protestnik v invalidskem vozičku.

Britanska koalicijska vlada premierja Davida Camerona trdi, da je na tisoče goljufivih Britancev, ki invalidnost le igrajo. Zato invalidnost po novem ocenjujejo različne komisije, ki velikokrat zelo različno ocenijo raven delovne sposobnosti invalidov in upravičenost do podpore.

Varčevalna politika Cameronove koalicijske vlade je posledica že več kot 1000 milijard funtov javnega dolga in več kot 100 milijard proračunskega primanjkljaja. Nekateri trdijo, da je Britanija najbolj zadolžena država sveta, saj je seštevek dolgov države, podjetij in posameznikov dobrih 8000 milijard funtov.