Zaporna kazen je postala zelo verjetna, ko je sodnik Michael Pastor po izreku odločitve porote ukazal, da Murrayja odvedejo v zapor do 29. novembra, ko bo izrekel svojo sodbo. Porota je od konca sodnega procesa proti Murrayju zasedala skupaj le devet ur in za večino ameriških pravnih strokovnjakov, je bilo to dovolj jasen pokazatelj, da bo zdravnik spoznan za krivega.

Ob izreku odločitve porote je pred sodno dvorano v Los Angelesu zavladalo veliko navdušenje zbranih oboževalcev pokojnega Jacksona, nekdo pa je veselo kriknil tudi v sodni dvorani. Ti ljudje so prepričani, da je pravici zadoščeno. Jackson je umrl 25. junija 2009, ker je zaužil prevelike količine pomirjeval proti nespečnosti.

Odgovornost za to je porota pripisala zdravniku, ki je od Jacksona dobival 150.000 dolarjev na mesec, da je lahko zvezdniku redno zagotavljal pomirjevala, med katerimi je bil tudi propofol. Gre za močno pomirjevalo, ki ga dajejo le v bolnišnicah in eden od zdravnikov je na televiziji MSNBC komentiral, da je to tako, kot če bi za lov na mravljo uporabil šibrovko.

Preberite še: Anesteziolog pričal v korist Murrayja: Jackson si je preveč zdravila vbrizgal sam

Več v temi: Michael Jackson