V poroti sedi sedem moških in pet žensk, ki so v petek zaprosili le za obrazce za ponovni ogled dokaznega materiala. To najverjetneje pomeni, da odločitve o zdravnikovi krivdi ali nedolžnosti še ne bo kmalu. Odločitev mora biti soglasna. Če je samo en porotnik proti, se proces razveljavi. Tožilstvo lahko nato zahteva novo sojenje ali pa na vse skupaj pozabi.

Proces proti 58-letnemu Murrayju je trajal šest tednov, porotniki pa so v tem času poslušali izpovedi 49 prič in si ogledali več kot 300 dokaznih predmetov. Tožilstvo in obramba sta v četrtek opravila sklepna nagovora poroti.

Jackson je umrl leta 2009 v najeti hiši v Los Angelesu, kjer mu je odpovedalo srce zaradi prevelikih doz pomirjeval. Murray je Jacksonu dajal močno pomirjevalo propofol zaradi nespečnosti, kar priznava tudi obramba. Vprašanje pred poroto pa je, ali je zdravnik iz malomarnosti Jacksonu dal preveč zdravil in prispeval k njegovi smrti.

Tožilec David Walgren je v sklepnem govoru igral na čustva porotnikov. Na velikem ekranu je pokazal podobe Jacksonovih treh otrok in dejal, da so ostali brez očeta zaradi Conrada Murrayja. Dejanja zdravnika usodnega 25. junija 2009 je opisal kot "bizarna".

Tožilec je ponovil, da Murray ni takoj poklical reševalcev, ko je Jacksona našel negibnega v postelji, in da je bil pred tem na telefonu, namesto da bi opazoval svojega pacienta. Prav tako reševalcem in kasneje zdravniškemu osebju v bolnišnici ni povedal, da je Jacksonu dal propofol.

Murrayjev odvetnik Ed Chernoff je poroto prepričeval, da tožilstvo ni dokazalo, da je zdravnik storil zločin. Ponudil je razlago, da se je Jackson nenamerno ubil sam, s tem ko je zaužil dodatne odmerke pomirjeval brez zdravnikove vednosti.