Mildred naj bi Schwarciju grozila,da bo javno razkrila, da je otrok njegov, ko jo je pred kratkim odpustil. Igralec je bil obtožen, da jo je odpustil kot še zadnji poskus, da bi njegova skrivnost ostala skrita in bi tako rešil svoj zakon z Mario Schriver. 53-letna Baena je pred tem dejala, da se je januarja upokojila po 20 letih zvestega dela in se z družino dobro razume. Vir pa je razkril, da je bila ''Mildred besna, ker jo je oče njenega 14-letnega sina tako brezčutno odpustil, po več desetletjih zvestega dela. Prijateljem je povedala, da si želi vsem naglas razkriti svojo skrivnost, ki jo je skrivala 14 let.''

Viri zagotavljajo, da Arnie za otoka ni vedel, dokler ta ni bil že malček, oziroma je šele takrat ugotovil, da je sin njegov. Mildred je bila noseča istočasno kot Maria, tudi rodili sta le nekaj dni narazen. Kot očeta sinka ki ga je povila, je Baena navedla svojega moža. Kljub temu pa na njunih ločitvenih pogodbah z leta 2008 piše, da par nima majhnih otrok, iz česar bi lahko sklepali, da je njen mož odkril, da mu je bila nezvesta, in zato zaprosil za ločitev.

Viri povedo, da si je Mildred vedno želela biti kot Maria Schriver, nosila je celo njene obleke in nakit. Njeni prijatelji povedo, da se je vsako jutro, ko je Maria odšla v službo, Mildred vtihotapila v posteljo k Arnoldu. Po tem, ko je zvezdnik izvedel, da je deček njegov, naj bi Milderd povsem zasipal z denarjem in pozornostmi.

Britanski mediji poročajo, da viri, ki poznajo sedaj 14 letnega fanta povedo, da je deček tip otroka ''od katerega se je nemogoče ločiti. Je srčkan, zabaven in postaven. Rad ima šport, šolo in veliko pomaga pri lokalnih dobrodelnih dogodkih.''

Arnijeva bodoča bivša žena se je takoj po tem, ko je izvedela za prevaro, z vsem štirimi otroci odselila v hotel. Kot poročajo tuji mediji, naj bi bila že več let nesrečna v zakonu, a se zaradi svojega globokega krščanskega verovanja ni hotela ločiti.

Schwarzenegger je povedal, da je takoj po tem, ko je zapustil sedež guvernerja, svoji ženi povedal za prevaro. Kot je dejal, si zasluži vso jezo in razočaranje svoje družine. ''Nobenih izgovorov ni in za svoja dejanja sprejemam polno odgovornost. Opravičil sem se Mariji, svojim otrokom in družini. Resnično mi je žal.'' Dodal je še, da čeprav si on zasluži vso pozornost in kritiko medijev, si je njegova družina ne in zato prosi, da jim dajo potrebno zasebnost.

Oglejte si fotogalerijo Mildred Baena.