Škandal, povezan z Woodsovim skokom čez plot, že kaže posledice, ki jih je afera prinesla njegovi podobi "popolnega“ športnika. Woodsa menda močno skrbi, ali ga bo potem, ko je priznal afero z natakarico, Oprah Winfrey sploh še hotela gostiti v svoji oddaji. Najverjetneje se bo zvezdnik moral pred tem še večkrat  javno opravičiti svoji 29-letni ženi Elin Nordegren. Strokovnjaki menijo, da je po izbruhu škandala, Woodsu veliko škode prineslo tudi nespretno spisano opravičilo, ki ga je objavil na spletni strani, ter avtomobilska nesreča v kateri je povsem uničil svoje vozilo.

Neimenovana natakarica iz "VIP coctail bara" v Orlandu naj bi že najela odvetnika, ki ji bo v javnosti pomagal predstaviti njeno stran zgodbe. Afera s Tiger Woodsom naj bi po njenih trditvah trajala dve leti, vse skupaj pa se je začelo leta 2004.

Kot navajajo tuji mediji bo moral Woods globoko seči v žep, če se želi izogniti ločitvi z Nordegrenovo. Nezadovoljni z Woodsom pa naj bi bili tudi številni sponzorji, ki poslovno sodelujejo z Woodsom, med njimi tudi Nike.