Svoje odločitve novinarjem ni želel pojasniti, razlogov pa v svoji izstopni izjavi prav tako ni navedel.

Kot smo v Dnevniku že pisali, se je Deisingerjevo ime pojavilo v časopisnem oglasu ob začetku volilne kampanje, kjer je bil skupaj s še štirimi kolegi z vrhovnega sodišča podpisan kot podpornik kandidata za župana Ljubljane Franceta Arharja. O tem dejanju peterice je razpravljal tudi sodni svet, njegov predsednik Marjan Pogačnik pa je pojasnil, da je stališče sveta načelno in ne cilja na nobenega sodnika.

O Deisingerjevem izstopu iz sodniškega društva smo povprašali tudi njegovo predsednico in sodnico na kranjskem okrožnem sodišču Janjo Roblek, ki je dejala, da je Deisingerjeva odločitev njegovo samostojno dejanje in da nanj ni nihče vplival. "Prejela sem samo njegovo izjavo o izstopu, zdaj pa moramo najprej preveriti, ali je Deisinger sploh bil član sodniškega društva," je povedala Roblekova, ki izstopa ne povezuje z odločitvijo sodnega sveta. Kot je še povedala Roblekova, sodniško društvo v svoji sestavi nima disciplinskih organov in lahko v tej zadevi deluje zgolj kot posvetovalno telo. Tako lahko društvo izrazi svoje mnenje, vendar pa sankcij ne more izrekati.

Vseh pet vrhovnih sodnikov - poleg Deisingerja so bili v oglasu podpisani še Jože Petrič, Janez Vlaj ter Barbara in Jan Zobec - se je sicer neposredno po sprejetju stališča sodnega sveta odločilo, da stališča ne bodo komentirali. Ker pa se z njim ne strinjajo, so zahtevali obrazložitev. Na sodnem svetu so nam potrdili, da so njihovo prošnjo prejeli, obravnavali pa jo bodo na današnji seji.