Glasba

Ljubljana

Sprehod skozi zgodovino jazza

Avtor besedila in projekcije je Hugo Šekoranja, ki bo prireditev tudi povezoval, dirigiral bo Lojze Krajnčan, pela pa bo Alenka Godec. Vstopnice 6,5 evra. Linhartova dvorana CD. Ob 11. uri.

Dražen Franolić (oud) in Nimai Roy (tabla)

Spoj arabske in indijske melodike ter ritmike. Orto bar.

Tadej Košir band

Jam session. Kavarna SEM. Ob 21. uri.

Bob Marley Earthday

Praznovanje 63. obletnice rojstva kralja reggeaja Boba Marleyja. Nastopili bodo Dubtafarai sound, Dubsystem sound in Huntergatherer sound. Tovarna Rog. Ob 22. uri.

DJ Krush

Dj Krush je prvi japonski ambasador hiphop kulture, veteran, ki je na sceni prisoten že debelih 20 let. Že pred časom je prerasel v nespornega velikana mednarodne veljave, ki jo uspešno in upravičeno vseskozi vzdržuje. Njegov unikaten, eksperimentalni pristop k didžejanju in produkciji je zlasti v devetdesetih pustil močan pečat v razvoju hiphopa in elektronske produkcije, njegov vpliv in prepoznavnost pa sežeta tako v glasbene scene podzemlja in ulic kot v medije. Vstopnice do polnoči 7 evrov, pozneje 9 evrov. Klub K4. Ob 23. uri.

Maribor

Camerata Serbica

Camerata Serbica je v Srbiji trenutno največja atrakcija na področju orkestrske glasbe. Orkester so leta 2004 ustanovili najboljši solisti, profesorji in asistenti beograjske fakultete za glasbeno umetnost. Danes ima 45 stalnih članov, glede na program koncerta pa se jim po potrebi pridružujejo še najboljši podiplomski študentje ter izbrani glasbeniki drugih orkestrov. Kriterij za povabilo za nastop z orkestrom je namreč uspešna solistična kariera glasbenika. V javnosti je nedavno zelo odmeval sijajni nastop orkestra z zvezdo svetovnega kova, Lucianom Pavarottijem, sicer pa je sodelovanje te srbske zasedbe s slavnimi glasbeniki zelo pogosto. V vlogi dirigenta bo nastopil hrvaški pianist Vladimir Kranjčević. Kot solisti bodo nastopili Marjana Lipovšek (mezzosopran), Ljubiša Jovanović (flavta) in Ljiljana Nestorovska (harfa). Program: W. A. Mozart (Serenada v G-duru K 525 "Mala nočna glasba"), W. A. Mozart (Koncert za flavto, harfo in orkester K 299), G. Mahler (Adagietto za godala iz Simfonije št. 5 v cis-molu), G. Mahler (Pesmi za umrlimi otroki). Vstopnice od 8 do 17 evrov. Narodni dom. Dvorana Union. Ob 19.30.

Jam sesion

Nastopili bodo Matjaž Vertuš (bas), Matjaž Dajčar (kitara) in Matej Horvat (bobni), kot gost pa se bo predstavil Grega Kozar (saksofon). Vstop prost. Jazz klub Satchmo. Ob 21. uri.

Ilirska Bistrica

Večer slovenskih skladateljev

Koncert učencev Glasbene šole Ilirska Bistrica. GŠ Ilirska Bistrica. Ob 18. uri.