Ker do sedaj ni bil uspešen, so lani podrli objekte v Lipcah, podobno se bo zgodilo tudi na Povodju. Konec lanskega leta pa je Dars s Tičarjem prekinil tudi najemno pogodbo. Tičar je na enem počivališču Lipce postavil celo zglobni avtobus in v njem uredil lokal, a tudi tega bo moral odstraniti. Počivališči Lipce sta zdaj fizično nedostopni zaradi obnove avtoceste, počivališči Povodje pa so prav tako zaprli s preprekami in uradno obrazložili, da gradijo vodovod

.

Za Dars optimalna tri velika počivališča

Tičar priznava, da so vsi objekti na nekdaj njegovih počivališčih črna gradnja, a že dalj časa opozarja tudi, da mu jih ni uspelo legalizirati, ker od Darsa ni dobil ustreznih dokazil o lastništvu oziroma najemu. Na Darsu ves čas trdijo, da je Tičar za tegobe kriv sam in da se držijo zakonov. Namige, da Dars namenoma onemogoča Tičarja, češ da je s svojimi zgledno urejenimi parkirišči (pobral je nekaj priznanj turistične zveze) trn v peti "velikim", pa so zavračali. Tičar je marca tudi pisal predsedniku vlade in nekaterim poslancem. Dars je odgovoril poslanki Alenki Jeraj in v odgovoru je Branka Videtič, izvršna direktorica za prodajo in marketing, zapisala: "Uporabniki avtocest izpada počivališč v nobenem primeru ne bodo občutili, saj je bilo lani odprto obojestransko počivališče z bencinskim servisom Radovljica in so tako skupaj s počivališčem Voklo in Hrušica na tem skoraj 70 kilometrov dolgem kraku kar tri počivališča v vsaki smeri, kar je za oskrbo uporabnikov avtoceste optimalno."

"Iz tega stavka se lepo vidi odnos nekaterih zaposlenih na Darsu do manjših podjetnikov, ki želijo pošteno delati. Prav zanimivo je, da niso navedli, kateri so ti trije ponudniki, ki so zdaj edini na gorenjski avtocesti. Gre za Petrol in OMV," je odgovor Tičarja, ki je bil ob pogovoru o usodi njegovih počivališč ves čas na robu obupa. "Uničili so 25 let mojega življenja, truda, dela. Zdaj nimam ničesar več. Nobenega denarja, nobenega premoženja. Nazadnje so mi na Darsu prek SMS-sporočila povedali, da z menoj komunicirajo le še prek odvetnika. Jaz pa denarja za odvetnika nimam več. Nimam pojma, kaj bom zdaj naredil. Pri 54 letih sem brez vsega," je obupal Tičar.

Ne vedo, kdaj bo Povodje odprto

V Darsovi službi za komuniciranje so povedali, da je počivališče Povodje zaprto zaradi graditve vodovoda. "Točnega zaključka del in vnovičnega odprtja počivališča v tem trenutku ne moremo napovedati tudi zaradi siceršnje neurejenosti obeh površin, saj nekdanji najemnik objektov kljub našim pozivom ni odstranil, Dars pa te pristojnosti nima. Enako velja za počivališče Lipce, kjer nekdanji najemnik ravno tako še ni odstranil po ene črne gradnje na vsaki strani počivališča. To zadevo urejamo po pravni poti," so sporočili z Darsa. Iz tega odgovora, še bolj pa iz odgovora poslanki Jerajevi, je razvidno, da Dars nima kakšnega velikega namena, da bi ta počivališča znova zagnal. Že res, da je v smeri iz Ljubljane proti Jesenicam prvo naslednje počivališče že čez nekaj kilometrov v Voklem. V nasprotni smeri pa je proti Primorski od zaprtega počivališča Povodje naslednje počivališče Lom oddaljeno dobrih petdeset kilometrov.