Na svoji spletni strani podjetje predstavlja več nepremičninskih projektov v Ljubljani in na slovenski obali, med drugim tudi projekt soseske "Western Gates Ljubljana" v stari Šiški, ki naj bi se razprostirala kar na okoli 30.000 kvadratnih metrih in bila s tem ena največjih novih sosesk v Ljubljani. Projekt je šele v fazi sprejemanja občinskih prostorskih načrtov in enega od njih bo prihodnji ponedeljek sprejemal ljubljanski mestni svet.

Območje urejanja predlaganega prostorskega akta obsega slabih 7000 kvadratnih metrov, kjer bi investitor lahko zgradil do 205 stanovanj, od tega 125 oskrbovanih. Stanovanja in poslovni prostori naj bi bili v dveh med seboj povezanih objektih v obliki ležeče črke L, pri čemer bi en stolpič imel osem, drugi pa deset nadstropij. Investitor bi moral v podzemni garažni hiši za območje zagotoviti okoli 300 parkirnih prostorov. Če bo želel zgraditi sosesko, bo moral porušiti tudi več obstoječih stavb: na Ulici Milana Majcna 3 in 7, Verovškovi ulici 5 ter Beljaški ulici 4, 8 in 10.

Vzporedno z gradnjo stanovanjske soseske bo treba urediti tudi ceste, Verovškova ulica naj bi tako postala dvosmerna in dobila pločnike, medtem ko bo preureditev Ulice Milana Majcna tako kot bližnja ureditev do širitve Celovške ceste začasna. Seveda so ob finančnem stanju Abe plus vsi ti načrti pod velikim vprašajem, razen če se bi v kratkem našel nov investitor. O načrtih smo se seveda želeli pozanimati tudi v podjetju, vendar so nam, ko smo povedali, zakaj kličemo, dejali, da o tem ne dajejo informacij in odložili slušalko.

Kot razkriva zemljiška knjiga, ima na zemljiščih Abe Nova ljubljanska banka za skoraj šest milijonov evrov hipotek, na območju, ki ga bo urejal nov prostorski akt, pa je tudi več fizičnih lastnikov, od katerih bo moral investitor še odkupiti zemljišče in podreti njihove hiše.