Vsi ti si lahko od danes naprej kolo izposodijo tako, da najprej terminalu približajo urbano oziroma vnesejo svojo kodo. Nato izberejo številko ključavnice s kolesom, s čimer se kolo odklene, na kar opozorita zvok in lučka. Registriran uporabnik si naenkrat lahko izposodi le eno kolo. Po uporabi ga lahko vrne na katero koli postajo. Če je določena postaja že polna, lahko uporabnik kar na tistem terminalu preveri, na kateri najbližji postaji so še prosta mesta. Ob tem lahko tudi pridobi še dodatnih 15 brezplačnih minut uporabe. Sicer pa bo ekipa sedmih vzdrževalcev skrbela tudi za premikanje koles s polnih postaj na prazne, pravijo v Europlakatu.

Kolo si je mogoče izposoditi za največ 24 ur, daljša izposoja pa se obravnava kot kraja. Kazen znaša 350 evrov in jo mora plačati uporabnik. Znesek bodo na Europlakatu trgali tatu z njegovega bančnega računa, katerega številko mora zapisati ob registraciji.

Za poškodbe, ki nastanejo ob uporabi, izposojevalcem ni treba skrbeti. Vsak, ki opazi, da je kolo poškodovano, ga naj pusti na kateri koli postaji, kjer si lahko tudi takoj izposodi drugo kolo. Da bi serviserji čim prej popravili taka kolesa, v Europlakatu še prosijo, naj uporabniki na brezplačno številko 080 23 34 sporočijo, kje je poškodovano kolo. Bo pa uporabnik odgovarjal in tudi kril stroške popravila za tiste poškodbe, ki jih bo namerno povzročil. Sicer pa bodo za vsa popravila redne obrabe koles poskrbeli v Europlakatu in za to vsako leto namenili 900.000 evrov.