Vzorec kartonske embalaže, v katero je bilo pakirano živilo "Jaffa Cakes", je bil analiziran v laboratoriju Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije. Rezultati analiz vzorca kartonske embalaže omenjenega izdelka so pokazali, da kartonska embalaža vsebuje visoke vrednosti fotoiniciatorjev benzofenona in 4-metilbenzofenona, ki lahko prehajata v živilo iz kartonske embalaže, v katero je bilo živilo pakirano.

Ocena tveganja za vzorec je pokazala, da ob predvideni izpostavljenosti živila in ob predpostavki, da lahko nevarne snovi preidejo v živilo 100 odstotne, zato živilo lahko predstavlja tveganje za zdravje odraslih in otrok.

Uvoznik živila bo iz prometa preventivno umaknil tudi preostala živila Jaffa Cakes z roki uporabe do 26.2.2011 (Keksi jaffa pomaranča 300 g, Keksi jaffa pomaranča 150 g, Keksi jaffa višnja 150 g in Keksi jaffa limona 150 g).

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da v primeru, da imate omenjeno živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.