Čeprav so časopisi že v težavah, so ravno ti glavni generatorji novic, zgodb in reportaž, spletni mediji jih samo povzemajo. Zato bo 10 let po tistem, ko bodo umrli časopisi, umrl tudi splet. Demokracija pa potrebuje radovedne in neodvisne medije, saj se šele preko njih sama lahko vzpostavlja.

Flegar meni, da bodo časopisi preživeli, če bodo naredili podobno kot Guardian: tednik vsak dan, časopis, ki bo bralcem prinesel tisto, česar smo bili doslej vajeni od prilog, bodisi ženskih, zdravstvenih, sobotne, televizijske priloge. Da imaš intervju takoj, ne da čakaš na soboto. To zahteva relativno malo ljudi, nizko naklado, ker so pri nas previsoke. Realna naklada časopisa v Slo je 20 tisoč.

Kljub vse večji popularnosti spleta pa se od pisanja zanj ne da živeti, plačevati računov. Ampak nismo zato začeli, pravi Flegar, urednik portala razgledi.net. Šlo je za dolgoročno investicijo, eksperiment, da delaš neko alter zadevo, pri tem pa si smrtno resen in dolgočasen. Tako kot naj bi dobri mediji bili.