Zahteval je, naj o njunem odnosu molči

Nekdanja dijakinja pravi, da se je nadlegovanje začelo že v prvem letniku srednje šole in da jo je profesor, ki ji je tudi predaval, zlorabljal na različne načine. Začelo se je s tem, da jo je po končani uri večkrat zadržal v razredu in kmalu prišel tudi do številke njenega mobilnega telefona. Med prijateljskim kramljanjem se je je začel dotikati, večkrat jo je po šoli tudi odpeljal domov. Profesor ji kmalu menda ni več dal miru, pošiljal naj bi ji SMS-sporočila in elektronska sporočila s seksualno vsebino, zato se ga je začela izogibati. Učitelj kljub temu ni odnehal, vanjo naj bi silil tudi pred njenimi sošolci, jo celo otipaval in brez sramu namigoval na seks. Vse skupaj je prišlo tako daleč, da je komaj 16-letno dekle pripravil do spolnega občevanja, zatem pa ji je začel groziti, naj o njunih spolnih odnosih ne govori nikomur, ker ji bo drugače še žal.

Njuno razmerje je trajalo več kot šest let, do marca letos, nekdanja dijakinja pa danes pravi, da je profesorju najprej dala vedeti, naj jo pusti pri miru, nato je nekaj časa pristajala na takšen odnos, sčasoma pa od učitelja vendarle zahtevala, naj jo že enkrat neha nadlegovati, a si je vedno kaj izmislil, da jo je spet prepričal. "Nočem denarja, hočem pa, da kazensko odgovarja. Dovolj mi je tega, da nihče nič ne ukrene, čeprav jih veliko ve za njegovo početje. Prepričana sem, da je to počel tudi z drugimi dijakinjami, ker nima nobenega sramu," pravi 22-letna Ljubljančanka. Danes za vse krivi sebe in si želi, da bi se zgodba s profesorjem vendarle končala, saj naj bi jo učitelj še vedno zasledoval in večkrat parkiral avto pred njihovim blokom. O tem so pripravljeni pričati sosedje, tudi njena mati, ki je že prej opazila, da jo je večkrat pripeljal domov.

Razmerje je trajalo kar šest let

O profesorjevem obnašanju je pripravljenih pričati tudi več nekdanjih sošolcev domnevne žrtve, prav tako je z njegovim spornim ravnanjem seznanjena direktorica šole Nives Počkar. Avgusta lani je namreč prejela anonimno prijavo in jo izročila policiji, vendar so ovadbo na koncu zavrgli, ker je nekdanja dijakinja vse skupaj zanikala. 22-letnica danes pravi, da v tistem času še ni imela dovolj poguma, da bi povedala vse o dogodkih s profesorjem. Počkarjeva je skrb zbujajoče navedbe iz prijave kljub vsemu preverila še pri profesorju, ki ji je takrat celo priznal, da je imel več kot šestletno razmerje z dijakinjo. Zaradi suma zlorabe položaja učitelja ga vseeno ni mogla suspendirati, saj so ji odvetniki zatrdili, da tega po zakonu ne more narediti.

O vsem skupaj smo povprašali tudi profesorja, ki zanika tako priznanje Počkarjevi kot vse preostale navedbe. O ovadbi ne ve nič, tudi policija ga še ni zaslišala. Zanimivo je, da po eni strani priznava, da je bil njegov odnos z nekdanjo dijakinjo več kot zgolj odnos med učiteljem in učencem. "Bila sva tudi prijatelja, srečala sva se tudi na štiri oči." Po drugi strani pa je zanj vse skupaj popoln nesmisel. Pravi, da je imel z nekdanjo dijakinjo že dolgo težave, da ga ves čas nadleguje in da mu je celo prerezala pnevmatike na avtu in z "neko družbo vdrla v stanovanje", o čemer je obvestil tudi policijo. Prijave nekdanje učenke pa si ne zna razložiti.

Če bodo profesorja obtožili kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja, mu grozi od enega do osem let zapora.