Fras navaja, da so člani stranke na regionalni ravni s svetovalnim podjetjem Imecon "več kot dve leti s trdim delom razvijali projekte na realnih osnovah, to je s potrebnim programom in finančno konstrukcijo." Pri tem da so za investicije pokazala pripravljenost najeminentnejša mednarodno uveljavljena podjetja, vendar od vlade ni odziva. "Žal pri tem nismo deležni praktično nobene podpore vlade, še več, lahko bi rekel, da gre za popolno ignoranco, saj na številne predložene projekte nismo prejeli niti odgovora," piše Fras. Janšo zato poziva, naj osebno poskrbi za izboljšanje stanja in ga med drugim prosi, da se sreča s predstavniki podjetja Magna International, ki želijo investirati v ta del Slovenije, in jim da pozitiven signal, saj gre za podjetje, ki predstavlja enega največjih proizvajalcev in dobaviteljev v avtomobilski industriji. Fras v nadaljevanju omenja še projekte s področja energetike, okolja, prometa in turizma.

Pismo končuje z besedami: "Ne gre si namreč zatiskati oči pred dejstvom, da prav v naši regiji tako stranka kot vlada svojim volilcem nimata kaj pokazati." Sklene z ugotovitvijo, da "klima med našimi člani že zdaj ni najboljša".

Najboljša pa naj ne bi bila klima niti med nekaterimi poslanci SDS (predvsem tistimi, ki prihajajo iz severovzhodne Slovenije). Šlo naj bi za do šest poslancev SDS, ki so nezadovoljni tudi s stanjem v stranki nasploh, predvsem pa s tem, da naj bi bil predsednik Janša za njih povsem nedostopen. Govori se že o njihovem izstopu iz stranke. Za časopis nismo uspeli dobiti uradne izjave. Dogajanje v poslanski skupini SDS naj bi bilo povezano z dogajanjem v Slovenski ljudski stranki. Po načrtu, ki naj bi ga kovali nezadovoljneži v SDS, naj bi nekaj poslancev iz SDS prestopilo v SLS.