V središču slikovitega Bleda, s pogledom na cerkev sv. Martina in blejski grad, se je na kulinaričnem zemljevidu Slovenije pojavil nov gurmanski kotiček, ki obljublja več kot le obrok – Beestro Bled. Gre za prostor, kjer vsaka jed pripoveduje zgodbo, vsak košček ambienta pa vabi k sprostitvi, druženju in odkrivanju sodobno interpretirane slovenske kulinarike.
Navdih za ta novi »panj kulinarike« prihaja naravnost iz narave – kranjska čebela, simbol marljivosti, povezanosti in domačnosti, je postala vodilo ekipe, ki stoji za projektom Beestro. Tako kot čebele izbirajo najboljše cvetove, tudi tu na krožnikih zaživijo skrbno izbrane lokalne in sezonske sestavine, ki govorijo v jeziku slovenskih pokrajin. Jedi, ki nastajajo iz teh sestavin, so drzno sodobne, a hkrati globoko zasidrane v tradiciji.
Kulinarična filozofija temelji na spoštovanju naravnega, svežega in domačega. Slovenski pridelovalci in kmetije niso le dobavitelji – so del zgodbe. Jedilnik, ki se prilagaja letnim časom, sledi naravnim ritmom in tako zagotavlja neponarejen okus tistega trenutka. Na krožnikih se srečujejo tradicionalni slovenski siri in suhomesnati izdelki, sveže ribe iz slovenskih rek in jezer, ročno pripravljeni ajdovi štruklji, predrugačena, a prepoznavna kranjska klobasa ter sladice z medenim podpisom, ki poklonijo čebelam njihovo zasluženo mesto v zgodbi. x vl