Ko je Jacqueline Kennedy prispela v prestolnico Phnom Penh, ni bilo dvoma, kje bo bivala – v prestižnem hotelu Le Royal. Hotel je leta 1929 odprl takratni kralj Sisowath Monivong.
Njej v čast je hotelski barman ustvaril poseben koktajl: Femme fatale. Narejen je iz konjaka, šampanjca in jagodnega likerja, okrašen je s cvetom frangipanija, postrežen pa v kozarcu z dolgim pecljem.
Štiri desetletja pozneje se je v hotelu veliko spremenilo, Femme fatale pa je ostal na meniju, poroča CNN.
Leta 1996 je hotel kupila hotelska skupina Raffles in jo prenovila. Med shranjenimi predmeti je delavec našel kozarec, iz katerega je pred vrsto let Jacqueline Kennedy pila koktajl.
Kako so ugotovili, da gre za isti kozarec? Po šminki, ki je ostala na robu kozarca. Odtlej kozarec, skupaj z nekaj fotografijami z njenega potovanja po državi, krasi vitrino pred hotelskim barom.