V soboto, 10. junija, od 19. ure bo na šibeniški rivieri dogodek Pedoči & Debit se imata rada, kjer boste imeli priložnost okusiti to harmonično kombinacijo in se na lastne oči prepričati, da sta idealen par. Zaradi vpliva Krke in fitoplanktona, s katerim se pedoč hrani na območju okoli Šibeniškega mostu, školjka raste posebno hitro in je bogata z mesom. Domačini so jo od nekdaj spajali z najbolj okusnim vinom tistega podnebja in tako letos pripravili že tretjo izvedbo dogodka, ki bo ta vikend v Šibeniško-kninsko županijo privabil veliko ljubiteljev dobrega vina in okusno pripravljenih školjk.

Ljubezni do vina in piva bo letos boter domače oljčno olje, ki je svojo kakovost potrdilo na številnih mednarodnih tekmovanjih. Avtohtono vino debit z nežnimi aromami, zmernimi kislinami in nizko vsebnostjo alkohola pa je najbolj razširjena sorta belega vina na šibeniško-kninskem območju. Ducat restavracij in lokalnih pridelovalcev pedočev bo pripravljal školjke po njihovih receptih, vinarji pa jih bodo lepo ohladili z debetom, ki se bo najbolje ujemal z določenim receptom.

Pedoči v buzari, brodet, ražnjiči, pedoči pašticada, rižota ali pašta, vse bo pripravljeno! Prekajeni v »spumu« iz krompirja in pora s smetano pese in kapljico vrhunskega olivnega olja bodo obiskovalcem pričarali kombinacijo Zagore in morja ter tradicije in moderne kulinarike. Ob sončnem zahodu, prijetni glasbi v ozadju, dobri družbi in harmoničnih okusih boste zagotovo tudi vi ugotovili, da je med pedoči in debitom ljubezen. vl

Priporočamo