"Letos smo v Argentini trenirali dlje kot lani, smučali smo 20 dni. Snežne razmere so bile veliko boljše in na voljo smo imeli štiri različne terene, med drugim veleslalomskega s kar 380 metri višinske razlike in zahtevno konfiguracijo terena. Na smučišču Cerro Castor sta najbolj domači reprezentanci Italije in Francije, a so šli s tereni na roko tudi nam, saj smo že lani napovedali vrnitev in rezervirali proge," je ob vrnitvi v domovino dejal glavni trener Janez Slivnik in dodal: "Za južno poloblo so bile vremenske razmere odlične. Prvi teden je bilo precej hladno in vetrovno, nato smo imeli deset dni zelo lepo, sončno vreme. Za konec je štiri dni deževalo, a nismo izgubili niti dneva treninga. Po vadbi na nizki nadmorski višini dekleta tudi niso utrujena in bodo doma kmalu nadaljevala s pripravami."

Tina Maze je najbolj občutila spremembo v organizaciji ekipe, saj se mora trener zdaj posvečati vsem smučarkam: "To je zame res velika sprememba od prejšnje sezone, Janez mora biti na voljo vsem. Počasi se temu privajam. Na začetku treninga sem imela težave s hrbtom, a sem jih rešila s pomočjo fizioterapevta hrvaške reprezentance. Tako sem bila z drugo polovico treninga bolj zadovoljna kot s prvo, ko so me ovirale bolečine," je dejala najboljša slovenska smučarka zadnjih let Tina Maze.

Dekleta bodo trening nadaljevala po programu: sredi meseca jih čaka petdnevni kondicijski trening, nato pa trening na enem od alpskih ledenikov. Po oktobrskem ledeniškem treningu bo tu že uvodni veleslalom nove sezone svetovnega pokala v Soeldnu - 22. in 23. oktobra.