Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor: Študijski program e-poslovanje za konkurenčnejši nastop na trgu dela

Maribor -  Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor se lahko pohvali s plodnim poslovno-akademskim sodelovanjem z gospodarstvom, ki daje tudi že prve konkretne rezultate. Na fakulteti so skupaj z Microsoftom in njegovo partnersko mrežo razvili sodobno študijsko smer za e-poslovanje, ki študente opremi z oprijemljivimi znanji o poslovnih rešitvah in jim omogoči neposreden dostop do strokovnjakov za informacijske tehnologije, s čimer so po zaključku študija bolj konkurenčni na trgu delovne sile.

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru. (Foto: google.com)

Študijski program e-poslovanje na fakulteti poteka od leta 2006, diplomanti so ekonomisti z različnimi znanji poslovne informatike. »V želji, da bi oblikovali privlačno smer, tako za študente kot za podjetja, smo se povezali s slovensko podružnico Microsofta in skupaj nam je uspelo doseči, da je študijska smer med študenti priljubljena, zadovoljna pa so tudi podjetja, ki so zaposlila naše prve diplomante,« je povedal Samo Bobek, dekan Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru, »potrebe po strokovnjakih informatike se v svetu v zadnjem času zelo spreminjajo in podjetja vse pogosteje iščejo strokovnjake, ki imajo znanje ekonomije in poslovnih ved ter znanje informatike,«

Študijsko smer sestavljajo predavanja o rešitvah poslovnih informacijskih sistemov (ERP), informacijskih sistemih e-poslovanja, rešitvah poslovnega obveščanja in druga. Predavanje o rešitvah poslovnih informacijskih sistemov je ključni del študija in nudi tako širok nabor znanj kot tudi poglobljene praktične izkušnje z izbranimi rešitvami. Študentje s takšnim načinom dela zelo zadovoljni, saj jim pridobljeno znanje in še posebej certifikati omogočajo konkurenčno prednost pri zaposlitvi.

Pri Microsoftu pravijo, da so se za sodelovanje z EPF v Mariboru odločili, ker je to zagotovo ena izmed naprednejših fakultet. »Študijska smer e-poslovanje je sodobna in se spreminja glede na potrebe trga. Študentje tako izvejo veliko primerov iz prakse, se udeležujejo strokovnih ekskurzij in delajo na različnih realnih projektih. EPF v Mariboru je tudi ena izmed prvih fakultet, ki je implementirala našo IT Akademijo in prek nje črpa najnovejše znanje, ki ga zelo učinkovito prenaša med študente«, je povedal Oliver Zofič, vodja programov za podporo izobraževalnih ustanov.

Pri izvajanju programa fakulteta sodeluje s številnimi slovenskimi IT podjetji: »Adacta za študente pripravlja predavanja in prakse, omogočamo pa jim tudi študentsko delo. Zaradi stikov z vsako generacijo študentov lahko spremljamo, koliko znanja imajo, na podlagi česar lažje načrtujemo iskanje in uvajanje novih sodelavcev,« je izkušnje pri sodelovanju z Ekonomsko-poslovno fakulteto Maribor opisal Simon Babošek, vodja projektov pri podjetju Adacta.

Ana Lampret, direktorica prodaje podjetja SRC, pa je povedala: »S takšnim znanjem in izkušnjami so študentje zanimivejši za nas delodajalce – tako ponudnike informacijskih tehnologij kot uporabnike, saj se bodo hitreje in učinkoviteje vključili v delovno okolje ter hitreje napredovali kot študentje z bolj teoretično zasnovanih smeri.«

http://www.microsoft.com/slovenija/academia/default.mspx

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Študenti zagrebške Filozofske fakultete so začasno prekinili bojkot predavanj Svet

Študenti zagrebške Filozofske fakultete so začasno prekinili bojkot predavanj

Študenti zagrebške Filozofske fakultete so se v soboto odločili začasno prekiniti bojkot študijskega procesa, ki so ga z zahtevo po brezplačnem študiju začeli 23. novembra. Kot so povedali na sobotni novinarski konferenci, to ne pomeni konca prizadevanj za brezplačno šolanje, ki jih bodo... Več »

Hrvaški študentje vnovič zahtevajo brezplačno izobraževanje in blokirajo fakultete Svet

Hrvaški študentje vnovič zahtevajo brezplačno izobraževanje in blokirajo fakultete

Hrvaški študentje so se znova odločili za blokado fakultet. Kot so ob tem poudarili, gre za nadaljevanje spomladanskih protestov, ko so od vlade zahtevali brezplačno izobraževanje, kar zagotavlja hrvaška ustava. Več »

Danes je svetovni dan študentov v spomin na deportacijo študentov praške fakultete leta 1939 Lokalno

Danes je svetovni dan študentov v spomin na deportacijo študentov praške fakultete leta 1939

Na letošnji 17. november - svetovni dan študentov v spomin na deportacijo študentov praške fakultete leta 1939 - študentske organizacije univerz pripravljajo številne dejavnosti. Podatki statističnega urada kažejo, da je v terciarno izobraževanje vključena že skoraj Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor