Po enodnevni maceraciji je sledilo blago stiskanje pri nizkih pritiskih. Tiho vretje se je končalo v lesenih sodih (barrique), kjer je vino zorelo štiri leta na lastni usedlini in brez pretokov. Ker je vino stekleničeno skupaj z usedlino in na lastnih kvasovkah, »živi« vse do odprtja steklenice in mu ni dodano žveplo. Puro, ki je lunarjev ekvivalent v mehurčkasti preobleki, je srednje intenzivne oranžnordeče barve. Vonj je po rdečih sadežih, lepo zorjen, terciaren, a vseeno z obilico svežine. Okus je suh in homogen s primesjo nežnih začimb. V kombinaciji s hrano se najbolj poda k perutnini, ribam, testeninam, zelenjavnim rižotam, neprekosljiv pa je tudi kot aperitiv. Stopnja alkohola: 12,5 % vol.
Sorta: 60 % chardonnay, 40 % rebula
Letnik: 2003
Sladkorna stopnja: suho
Regija: Primorska
Okoliš: Goriška brda
Kraj: Ceglo
Cena: 25 evrov