Sorta: merlot
Letnik: 2006
Sladkorna stopnja: suho
Regija: Primorska
Okoliš: Goriška brda
Kraj: Neblo
Cena: 29 evrov
Njegova pot od grozdja do uporabnika je dolga: izbrano, najboljše grozdje najprej razdelijo v dve masi; prva fermentira tri tedne, da dobijo sadne in sveže arome, druga pa vsaj dva meseca, kar da vinu njegovo polno strukturo. Zatem mlado vino združijo in ga po nekaj mesecih pretočijo v 500-litrske hrastove sode, kjer zori vsaj tri leta in pol. Od tu gre vino v cisterne iz nerjavečega jekla na 6-mesečno spajanje, nato pa brez filtracije v steklenice, kjer odleži še vsaj eno leto. Vino, ki je rubinasto rdeče barve, je polnega telesa in intenzivnega vonja, v katerem prevladujejo note marmelade mešanih rdečih sadežev, čokolade, vanilje in tobaka, rdečega popra. Je polnega, intenzivnega in dolgotrajnega okusa z žametnimi zrelimi tanini. Primerno je za dolgotrajno staranje, pri hrani pa se najbolj prileže govejemu mesu na žaru, divjačini in pikantnim sirom. Stopnja alkohola: 13,5% vol.