Naša malica je bila drugi večer, v petek, ko se je scenosled začel z Vodopivčevo penino Viktorija, potem pa so primerno prazniku, ki sledi, narezali šunko s hrenom, ki je brez dvoma pomenila najobičajnejšo jed večera. Že imena ostalih reči so bila drugačna. Gostiteljica je pripravila "Zimo skozi okno pomladi": predjed, kremo intenzivnih zelenih barv iz boba, redkvice, špargljev, graha, jerebika, regrat, in pokalca. Aliberti je sledil z jedjo "Kakšen krompir!" Kot se za Italijana spodobi, je bilo veliko mešanih testenin v mlečni omaki, ki jih je potresel s posebej pripravljenim krompirjem. "Slano, sladko in zelo grenko", so bili ravioli s šalotko v omaki dagenj, solatke, pomaranče, začimb in olja iz pešk marelice. Jed z imenom "Rastlinsko" je bila Alibertijeva ledenka z gosto polžjo omako. Roševa pa je za finale pripravila: "Vzemite možgane v roke!" Jasno, šlo je za goveje, dvakrat ocvrte možgane, ki se jih pomalica kar z rokami. Dodali so zeliščno sol, posebej pripravljeno majonezo, krompir, olive, kapre… Alibertijeva sladica je imela ime "Jabolko v oblakih". S spominom na jabolčni štrudelj je predelal jabolko skupaj s pecljem, olupkom in koščicami.
Tokrat je revno kuhal Franco Aliberti
Na ljubljanskem gradu sta bila prejšnji teden kar dva večera v seriji Revna kuhinja, ki jo organizirata Ana Roš in Andreja Lajh. Gost je bil bivši slaščičar iz slovite restavracije Osteria Francescana, zdaj pa lastnik nove lokacije v Riminiju, bradati Franco Aliberti. Vina je ponujal Franc Vodopivec iz Dornberka v Vipavski dolini, ki svoja vina ponuja pod imenom Slavček.