Za obiskovalce, ki sta jih v bunkerju greli peči na drva in dobra volja številnih udeležencev, so kuharji ošterije pripravili pester jedilnik. V manjpem cvetličnem lončku so tako ponudili namaz hummus na način Dragija Lazovskega, krompirjev kruh z regutovo skuto in sušeno svinjsko ribico, njok z radičem pod dek'co iz špeha, postrvin golaž na belo ter pire s sukenskim regutom in pečeno stegno faraonike (piščanca) v panceti z ričoto (ješpren) z lističi reguta. Čeprav je bila vsa hrana nekaj posebnega, pa je obiskovalce še posebej presenetila sladica. Verjeli ali ne, ponudili so fižolov sladoled, ki so ga potresli z ocvirki in dodali radičevo omako. In bilo je sladko, kot da bi jedli klasični jagodov ali čokoladni sladoled.

K pestremu kulinaričnemu izboru so organizatorji ponudili tudi pester izbor vin, ki sta jih ponudila klet vinska klet J&M in solkanski konzorcij opuščenih vinogradov.