Meniju s petimi hodi so dodali izbrana vina turistične kmetije Saksida iz Zalošč v spodnji Vipavski dolini, kmetije Ferjančič iz Planine v zgornjem delu Vipavske doline in turistične kmetije Franco Terpin iz zamejstva v Italiji. Skozi zeliščne zgodbe s poudarkom na konoplji je prisotne popeljal Stipe Hecimović, magister biologije, medtem ko je Metka Resman s kmetije Pr' Resman iz Zgoše (Begunje na Gorenjskem) pripovedovala o izkušnjah pri pridelavi konoplje.

Za dobrodošlico v tradicionalnem bunkerju nasproti »ošterije« so pripravili črno redkev s praženimi konopljinimi semeni in bučnim oljem na konopljinem kruhu, zatem pa so v toplih in prijetno urejenih prostorih restavracije postregli s postrvnim tartarjem z maslom in postrvnim kaviarjem na konopljinem kruhu, gratiniranimi kapesantami s konopljino skorjico, konopljinimi njoki s semeni, špehom in kozjim sirom, regratovo solato, filejem brancina s čemaževo omako in konopljinim cmokom. Vse skupaj so zaokrožili s konopljinim sladoledom s karamelo.

Spodaj objavljamo recepte jedi, ki so jih pripravili.