Kimči je tako pomemben v korejski kulturi, da ko se Korejci fotografirajo, namesto »siiir« rečejo »kimčiiii«. To je fermetirana zelenjava, največkrat zelje, ki mu dodajo čili. Tradicionalno velja, da je kimči vir vitkosti, na kar še posebno prisegajo Korejke. Jed je stara nekaj tisoč let, vendar so pred odkritjem Amerike fermentirali le zelenjavo v goveji juhi, šele ko so na Korejski polotok Japonci prinesli čili, so ga dodali v glinene posode, v katerih hranijo to jed. Muzej kimčija v Seulu ima dokumentiranih 187 različnih vrst te jedi. Poleg čilija se zelenjava začini še z različnimi okusi, najpogosteje z ingverjem, česnom, rakovo pasto in ribjo omako.

Čeprav je to načeloma zimska jed, jo pripravljajo tudi v drugih letnih časih s sezonsko zelenjavo. Jedo jo kot prilogo, kot prigrizek, kot zajtrk ali solato, v juhi ali kar tako, skratka vedno in povsod. Mimogrede: kimči je trenutno najbolj modna zdrava jed med Zahodnjaki. Kupi se jo lahko tudi pri nas, v spletni korejski trgovini.