Mesni meni pa je sestavljen iz kraškega pršuta s solato iz vrtnic, ajdovih krapov s skuto in drobnjakom z vrtnično omako, telečjega medaljona z mlado zelenjavo in vrtničnega masla ter vrtnic v kozarcu. Vrtnice bodo ponudili tudi v rožnem namazu z mladim sirom na karpaču mladih bučk z mariniranimi jagodami, pa v kombinaciji z idrijskimi žlikrofi in popečenimi medaljoni morske žabe, ovitimi v kraško slanino na rožnatem pireju. Glavni kuhar Marino Furlan in njegova ekipa s hotela Park še posebej priporoča sladice, kot so rožni štruklji in vrtnični sladoled.
Idrijski žlikrofi s svežimi vrtničnimi listi
Nova Gorica Mesto vrtnic pričakuje že osmi festival, ki bo prinesel cel kup zanimivih, poučnih in družabnih doživetij, povezanih z rožo vseh rož – vrtnico. Posebno pozornost bodo namenili kulinariki. Hitovi kuharji bodo v hotelih Sabotin, Lipa in Park za sladokusce pripravili rožne menije. Tako ribjega z dimljenim lososom, vrtničnim maslom in popečenimi kruhki, kot ajdovimi krapi s skuto in drobnjakom z vrtnično omak ter ocvrtim filejem brancina v vrtnični skorji in vrtničnim sorbetom.