Ljubljana
Big Band RTV Slovenija
Dirigiral bo Tadej Tomšič, kot solista pa bosta nastopila Jon Hendricks (vokal) in Aria Hendricks (vokal). Leta 1921 rojeni Hendricks je prava jazzovska legenda, ki že od petdesetih let 20. stoletja velja za enega najboljših vokalistov v svetu jazza. Znan je kot oče tehnike »vocalese«, pisanja besedil na jazzovske evergrine. Je tudi soustvarjalec slovitega albuma skupine Manhattan Transfer »Vocalese«, ki je prejel sedem nagrad grammy. Leta 1957 je ustanovil vokalno skupino Lambert, Hendricks and Ross, ki je s postavitvijo novih standardov na področju jazzovskega petja v veliki meri vplivala na pevce, kot sta Bobby McFerrin in Al Jarreau, ter skupino Manhattan Transfer. Jon Hendricks izvaja virtuozno, a izredno poslušljivo jazzovsko glasbo, začinjeno z veliko mero humorja. Vstopnice od 8 do 15 evrov. Linhartova dvorana CD. Ob 20. uri.
Dimmu Borgir
Dimmu Borgir je norveška melodic/black metal skupina, ki je v svojem delovanju od leta 1993 postala najboljša skupina v svoji zvrsti. Zelo priljubljena je v Skandinaviji in Nemčiji. Ime izhaja iz islandščine, pomeni pa »temen grad«. Klaviature, agresivne kitare, destruktivni bobni, surov vokal in primes melodičnih/opernih vokalov karakterizirajo njihov edinstven zvok. Predstavili bodo nov album In sorte Diaboli, z njimi pa bo nastopila tudi švedska melodic death skupina Amon Amarth. Mediapark. Ob 20. uri.
Petrit Çeku (kitara)
Koncert. V okviru Kitarskih večerov v Modrem salonu. Vstop prost. Hotel Union. Modri salon. Ob 20. uri.
Areia
Povsem svež, nov dogodek, ki bo temeljil na združevanju koncertnega in plesnega »party« vzdušja. Hostel Celica. Ob 21. uri.
Chixdiggit, Riff Randells, Herry
Nastop dveh kanadskih in slovenske punk skupine. Orto klub. Ob 22. uri.
Študentski jam session
Večer jazzovske improvizacije. Vstop prost. Jazz club Gajo. Ob 21.30.
Žalec
Dobrodelni koncert
Nastopala bosta orkester slovenske policije z dirigentom Milivojem Šurbkom in solist, svetovno priznan tenorist Janez Lotrič. Dom II. slovenskega tabora Žalec. Ob 20. uri.
Kranj
Blockshotrock
Rockovski koncert. Vstop prost. Izbruhov kulturni bazen. Ob 21. uri.
Koper
D.F.C., The Fifth Season
Koncert. Mladinski, kulturni in socialni center. Ob 21. uri.