Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
28.1.2015

Katarina Bergant

Oznake: Intervju

Novinarji, ki razkrivajo nepravilnosti v delovanju oblasti oziroma »centrov moči in vpliva«, se lahko znajdejo v kazenskih postopkih. Za policijo, tožilstvo in sodišča so lahko problematični načini pridobivanja novinarskih informacij in vsebina teh informacij. Še posebej so državni organi... Več »

Ljudje
27.1.2015

Chris Dercon

Oznake: intervju

Belgijec Chris Dercon je prvo ime muzeja Tate Modern od aprila 2011, pred tem je pomembne kulturne institucije vodil v Nemčiji, na Nizozemskem in v ZDA. Pred kratkim je v Ljubljani v okviru projekta »Zagon« v organizaciji društva Škuc predstavil presenetljive podatke o glavnih razlogih za to, da... Več »

Ljudje
26.1.2015

Aleksis Cipras

Oznake: portret

Voditelj evropske levice je veliki zmagovalec parlamentarnih volitev v Grčiji. Aleksis Cipras velja za množicam dostopnega politika, nekakšnega ljudskega tribuna. Po reprogramiranju grških dolgov se namerava lotiti reformiranja Evrope. Več »

Ljudje
23.1.2015

Doc. dr. Primož Banovec

Evropskim ciljem na področju gradnje kanalizacijskih sistemov in čistilnih naprav, ki sovpadajo s koncem evropskega finančnega obdobja konec tega leta, se bomo po oceni docenta dr. Primoža Banovca na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani dovolj približali, da z Brusljem... Več »

Ljudje
22.1.2015

Dr. Hans Vorländer

Oznake: intervju

Na tisoče meščanov se je od 20. oktobra lani vsak ponedeljek podalo na ulice Dresdna in protestiralo. Gibanje, ki si je nadelo ime Domoljubni Evropejci proti islamizaciji Zahoda (Pegida), so mediji in večina politikov označili za desno populistično in priseljencem sovražno. Profesorju Hansu... Več »

Ljudje
22.1.2015

Obrazi prihodnosti: Kako je Linrong postala Katarina

Linrong Sang ima še eno ime: Katarina. 16-letna dijakinja Srednje ekonomske šole v Ljubljani se je rodila v kitajski provinci Zheijang v mestu Lishui in v Slovenijo prišla z osmimi leti, ker si je družina želela boljše življenje. Da bi vrstniki lažje izgovarjali njeno ime, si je izbrala še... Več »

Ljudje
21.1.2015

Nevenka Lekše

Oznake: Intervju

V dolgoletnem delovanju na področju iskanja in varovanja pravic zavarovancev v javnem zdravstvu Nevenka Lekše, predsednica Združenja za državljanski nadzor zdravstvenega varstva ZaNas, ostaja prepričana, da mora zdravstvo ostati javna, vsem enako dostopna dobrina, in poudarja, da »pravice... Več »

Ljudje
20.1.2015

Mag. Mateja Lopuh, dr. med.

Oznake: intervju

Zdravnica Mateja Lopuh, ki v jeseniški bolnišnici vodi center za interdisciplinarno zdravljenje bolečine in paliativno oskrbo, opozarja, da je domnevna provokacija v zvezi s sumom evtanazije v ljubljanskem kliničnem centru sprožila posledice neslutenih razsežnosti. Bolniki so prestrašeni in ji ne... Več »

Ljudje
19.1.2015

Darko Šonc

Slovenci na Hrvaškem so ena izmed 22 priznanih nacionalnih manjšin. Po zadnjem popisu iz leta 2001 jih je v sosednji državi živelo 13.173, od tega največ, 3225, v Zagrebu, več kot 2000 tudi v Primorsko-goranski (Reka) in Istrski županiji. Če se ozremo v ne tako davno preteklost, vidimo, da je... Več »

Ljudje
16.1.2015

Lars Møllen in Patrick Kenny

Fotogalerija
Oznake: intervju

Kljub podatkom, da ljudje pri nas nekoliko manj kot v preteklosti posegajo po alkoholnih pijačah, po mnenju Larsa Møllena iz Svetovne zdravstvene organizacije Slovenija na normativnem področju še ni storila dovolj, da bi še bolj zmanjšala porabo alkohola. Po njegovem mnenju so največji problem... Več »

Ljudje
15.1.2015

Dr. Alice Kiger

Medicinske sestre velikokrat slišijo, da se iz prakse pretirano umikajo v teorijo, pa tudi, da jih je preveč. Takšna prepričanja so priročno orodje za politike, ki iščejo najpreprostejši način varčevanja, opozarja dr. Alice Kiger, dolgoletna predavateljica na univerzi v škotskem Aberdeenu. Kot... Več »

Ljudje
14.1.2015

Andreja Mikuž

Od psihologinje Andreje Mikuž iz centra za duševno zdravje enote Vič - Rudnik Zdravstvenega doma Ljubljana starši ne dobijo univerzalnih vzgojnih receptov, čeprav bi si jih včasih želeli. Za razumevanje težav otroka ga mora najprej spoznati, prav tako kot tudi starše in okoliščine, v katerih Več »

Ljudje
13.1.2015

Goran Popović

Ljubljanska osnovna šola Livada je zelo običajna in zelo posebna šola. Kurikulum je povsem enak kot v drugih javnih šolah, toda otroci na tej šoli govorijo 18 maternih jezikov, so državljani 13 držav, kar dve tretjini pa prihajata iz muslimanskih družin. Voditi takšno šolo ni najlažja reč Več »

Ljudje
12.1.2015

Stanislav Bradeško

Oznake: intervju

Kraljica slovenskih mesnin, kranjska klobasa, se je osem let po tistem, ko je pred božičem v prtljagi vesoljke Sunite Williams poletela v vesolje, znašla še v uradnem listu Evropske unije. Evropska komisija jo je po ostrih slovensko-avstrijsko-nemško-hrvaških polemikah le vpisala v register... Več »

Ljudje
10.1.2015

Analitik evropskega islama: Ni preprostih odgovorov

Fotogalerija

Lorenzo Vidino je napisal eno natančnejših analiz islama kot politične ideologije v zahodni Evropi. V Novi muslimanski bratovščini na zahodu je po skoraj dveh desetletjih raziskovanja izbral tretjo pot med predstavljanjem Muslimanskih bratov kot teroristične organizacije na eni strani in dobrodelne... Več »

Stran 1-41
Mnenja Vsa mnenja
Ervin Hladnik - Milharčič
Ervin Hladnik - Milharčič
Naša koncentracijska taborišča
Dejan Kovač
Dejan Kovač
Zaplankana Unija

Naročniki podpora

080 20 07

01/30 82 200
01/30 82 209
narocnina@dnevnik.si