Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
25.4.2014

Slavko Koroš

Oznake: Ljudje

Brez mednarodnega sodelovanja policij različnih držav bi bil boj proti kriminalu, predvsem organiziranemu, finančnemu in računalniškemu, praktično nemogoč. Pomočnik direktorja kriminalistične policije Slavko Koroš, ki bdi tudi nad mednarodnim sodelovanjem slovenske policije, vidi naslednji korak... Več »

Ljudje
24.4.2014

Kristian Vigenin

Oznake: ljudje

Kristian Vigenin s svojimi 38. leti sodi med mlajše zunanje ministre v Evropski uniji. Skoraj dva meseca je skupaj z bolgarskim političnim vrhom soočen z eno najresnejših kriz med Zahodom in Rusijo po koncu hladne vojne. Bolgarija kot ena izmed mejnih držav z evropsko vzhodno soseščino s skrbjo... Več »

Ljudje
23.4.2014

Edi Kraus

Oznake: Intervju

Ob Ediju Krausu, zamejskem Slovencu v Italiji in direktorju podjetja Julon, se v misli najprej prikrade beseda privatizacija. V začetku devetdesetih let je sodeloval pri eni prvih privatizacij pri nas in v Slovenijo pripeljal tuji, italijanski kapital. Tudi danes do napovedane prodaje državnih... Več »

Ljudje
22.4.2014

Darko Bohnec

Oznake: intervju

Udeleženci sanacije bank in prestrukturiranja podjetij še iščejo lastno identiteto v celotnem procesu oživljanja gospodarstva. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ne deluje, kot je bilo zamišljeno, banke si v posameznih primerih rade hodijo v zelje, podjetja pa medtem zaman čakajo na... Več »

Ljudje
18.4.2014

Janez Černač, gozdar

Oznake: ljudje

Janez Černač je eden vodilnih slovenskih gozdarjev. Kolegi zanj pravijo, da v poplavi »ekonomskih« gozdarjev sodi med redkejše naravovarstvene. Naravo upodablja tudi na slikarskem platnu. Prav te dni svoja likovna dela razstavlja v kočevski knjižnici pod naslovoma Življenje pusti sledi in Ribe. Je... Več »

Ljudje
17.4.2014

Romana Jordan

Oznake: Intervju

Po desetih letih dela v evropskem parlamentu se poslanka Romana Jordan vrača v Slovenijo. Ugotovila je, da služba evroposlanca vendarle ni tako sanjska, kot si kdo misli. »V politiko sem leta 1994 odšla z namenom, da bi dala svoj kamenček v slovenski mozaik. Ni me vodila želja po visoki plači ali... Več »

Ljudje
16.4.2014

Guido Kroemer

Oznake: intervju

Molekularni biolog in patofiziolog, francoski profesor Guido Kroemer, je v biomedicini trenutno najbolj cenjen in citiran znanstvenik na svetu. Na inštitutu v Parizu se ukvarja z vprašanjem, kako organizmom podaljšati življenje. Ena od metod, ki jih s kolegi preiskuje, je »programirana« obnova... Več »

Ljudje
15.4.2014

Dr. Boris Majcen

Oznake: ljudje

V zdravstveni blagajni dramatično primanjkuje denarja. Prilivi vanjo zaradi naraščajoče brezposelnosti in vedno manj (mladih) vplačnikov ne zadoščajo za pokrivanje vse višjega računa. Čeprav so danes oči javnosti uprte v razkrivanje in čiščenje menda vseprisotne korupcije, vse glasnejše pa so tudi... Več »

Ljudje
14.4.2014

Zoran Garevski

Oznake: ljudje

Kljub izčrpavajoči bolezni Zoran Garevski ni prenehal ustvarjati. Na pavzi je sicer njegovo sodelovanje z ljubljansko naravoslovnotehniško fakulteto, kjer so mu lani podelili priznanje umetniških del in s tem naziv docenta, pa tudi delo pri mednarodnem podjetju MUD Evropa. Fizično sicer precej... Več »

Ljudje
11.4.2014

Alojzij Pavel Florjančič

Fotogalerija
Oznake: Ljudje

Publicist, geolog, urednik, zgodovinar, dolgoletni predsednik škofjeloškega Muzejskega društva in zdaj njegov častni član ter prejemnik zlatega grba občine Škofja Loka Alojzij Pavel Florjančič se zadnja leta najbolj razgovori ob omembi Škofjeloškega pasijona. Najstarejšega zapisanega in ohranjenega... Več »

Ljudje
10.4.2014

Dr. Urša Opara Krašovec

Oznake: ljudje

Na področju etike v znanosti je Slovenija v kameni dobi, opozarja višja znanstvena sodelavka na fakulteti za elektrotehniko in članica komisije za ženske v znanosti, ki deluje v okviru pristojnega ministrstva, dr. Urša Opara Krašovec. Ukrepi, ki naj bi stanje izboljšali, ostajajo mrtva črka na... Več »

Ljudje
9.4.2014

Brane Kovič

Oznake: Intervju

Ministrstvo za kulturo je pred kratkim odreklo podporo nekaterim najuspešnejšim likovnim umetnikom, med drugim Projektnemu prostoru Galerije Gregor Podnar v Ljubljani, ki sicer uspešno deluje tudi v Berlinu in v svoj program vključuje vsa redka imena slovenske likovne umetnosti, ki se lahko... Več »

Ljudje
8.4.2014

Tomaž Boltin

Oznake: intervju

Od konca leta 2012 do začetka leta 2015 se bo število zaposlenih v največji banki v državi NLB zmanjšalo za petino. V Novi KBM je bilo lani zaposlenih že 100 manj, odpuščali bodo tudi letos. Probanka in Factor banka sta v postopku likvidacije, napoveduje se konsolidacija Abanke, Gorenjske banke in... Več »

Ljudje
7.4.2014

Zlatko Zajc

Oznake: Intervju

Regrat in čemaž gresta v zadnjih letih na tržnicah za med, prav tako beluši, tudi koprive in še marsikaj divjega se najde. Vse več je tudi ljudi, ki se spomladi sami odpravijo na travnik ali v gozd, in si postrežejo z vrta, ki ga ponuja mati narava. In to zastonj. Je razlog samo kriza? Morda stanje... Več »

Ljudje
5.4.2014

Uroš Slavinec

Oznake: Intervju

Na srečo družbe Helios se Uroš Slavinec ni lotil menedžersko-delavskega odkupa družbe v slogu njegovih stanovskih kolegov. Ti so praviloma vodili v izčrpavanje in agonijo nekoč številnih paradnih konjev slovenskega gospodarstva. Več »

Stran 1-27