Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
17.4.2014

Romana Jordan

Oznake: Intervju

Po desetih letih dela v evropskem parlamentu se poslanka Romana Jordan vrača v Slovenijo. Ugotovila je, da služba evroposlanca vendarle ni tako sanjska, kot si kdo misli. »V politiko sem leta 1994 odšla z namenom, da bi dala svoj kamenček v slovenski mozaik. Ni me vodila želja po visoki plači ali... Več »

Ljudje
16.4.2014

Guido Kroemer

Oznake: intervju

Molekularni biolog in patofiziolog, francoski profesor Guido Kroemer, je v biomedicini trenutno najbolj cenjen in citiran znanstvenik na svetu. Na inštitutu v Parizu se ukvarja z vprašanjem, kako organizmom podaljšati življenje. Ena od metod, ki jih s kolegi preiskuje, je »programirana« obnova... Več »

Ljudje
15.4.2014

Dr. Boris Majcen

Oznake: ljudje

V zdravstveni blagajni dramatično primanjkuje denarja. Prilivi vanjo zaradi naraščajoče brezposelnosti in vedno manj (mladih) vplačnikov ne zadoščajo za pokrivanje vse višjega računa. Čeprav so danes oči javnosti uprte v razkrivanje in čiščenje menda vseprisotne korupcije, vse glasnejše pa so tudi... Več »

Ljudje
14.4.2014

Zoran Garevski

Oznake: ljudje

Kljub izčrpavajoči bolezni Zoran Garevski ni prenehal ustvarjati. Na pavzi je sicer njegovo sodelovanje z ljubljansko naravoslovnotehniško fakulteto, kjer so mu lani podelili priznanje umetniških del in s tem naziv docenta, pa tudi delo pri mednarodnem podjetju MUD Evropa. Fizično sicer precej... Več »

Ljudje
11.4.2014

Alojzij Pavel Florjančič

Fotogalerija
Oznake: Ljudje

Publicist, geolog, urednik, zgodovinar, dolgoletni predsednik škofjeloškega Muzejskega društva in zdaj njegov častni član ter prejemnik zlatega grba občine Škofja Loka Alojzij Pavel Florjančič se zadnja leta najbolj razgovori ob omembi Škofjeloškega pasijona. Najstarejšega zapisanega in ohranjenega... Več »

Ljudje
10.4.2014

Dr. Urša Opara Krašovec

Oznake: ljudje

Na področju etike v znanosti je Slovenija v kameni dobi, opozarja višja znanstvena sodelavka na fakulteti za elektrotehniko in članica komisije za ženske v znanosti, ki deluje v okviru pristojnega ministrstva, dr. Urša Opara Krašovec. Ukrepi, ki naj bi stanje izboljšali, ostajajo mrtva črka na... Več »

Ljudje
9.4.2014

Brane Kovič

Oznake: Intervju

Ministrstvo za kulturo je pred kratkim odreklo podporo nekaterim najuspešnejšim likovnim umetnikom, med drugim Projektnemu prostoru Galerije Gregor Podnar v Ljubljani, ki sicer uspešno deluje tudi v Berlinu in v svoj program vključuje vsa redka imena slovenske likovne umetnosti, ki se lahko... Več »

Ljudje
8.4.2014

Tomaž Boltin

Oznake: intervju

Od konca leta 2012 do začetka leta 2015 se bo število zaposlenih v največji banki v državi NLB zmanjšalo za petino. V Novi KBM je bilo lani zaposlenih že 100 manj, odpuščali bodo tudi letos. Probanka in Factor banka sta v postopku likvidacije, napoveduje se konsolidacija Abanke, Gorenjske banke in... Več »

Ljudje
7.4.2014

Zlatko Zajc

Oznake: Intervju

Regrat in čemaž gresta v zadnjih letih na tržnicah za med, prav tako beluši, tudi koprive in še marsikaj divjega se najde. Vse več je tudi ljudi, ki se spomladi sami odpravijo na travnik ali v gozd, in si postrežejo z vrta, ki ga ponuja mati narava. In to zastonj. Je razlog samo kriza? Morda stanje... Več »

Ljudje
5.4.2014

Uroš Slavinec

Oznake: Intervju

Na srečo družbe Helios se Uroš Slavinec ni lotil menedžersko-delavskega odkupa družbe v slogu njegovih stanovskih kolegov. Ti so praviloma vodili v izčrpavanje in agonijo nekoč številnih paradnih konjev slovenskega gospodarstva. Več »

Ljudje
4.4.2014

Tomaž Pandur

Jutri zvečer bo v SNG Drama Ljubljana premiera predstave Rihard III. + II., ki jo je po Shakespearovih zgodovinskih igrah zrežiral Tomaž Pandur. Karizmatični in skrivnostni režiser si je v dveh desetletjih kariere pridobil prepričane oboževalce, vendar tudi Več »

Ljudje
3.4.2014

Stojan Petrič

Oznake: Portret

Če so menedžerski imperiji v krizi popadali kot hišice iz kart, je Kolektor Stojana Petriča krizo pričakal pripravljen. Kot preudaren menedžer, ki mu je Združenje Manager sinoči podelilo nagrado za življenjsko delo, za razliko od prenekaterih stanovskih kolegov ni dopustil, da bi se Kolektor Več »

Ljudje
2.4.2014

Ljuljjeta Goranci Brkić

Oznake: Ljudje

Letošnji protesti v Bosni in Hercegovini so po zaostrovanju v Ukrajini izgubili pozornost mednarodne javnosti in tudi evropske politike. O tem, kaj se je nato dogajalo z njimi, smo se pogovarjali z Ljuljjeto Goranci Brkić, generalno menedžerko Centra za dialog Nansen v Sarajevu, ki je del mreže... Več »

Ljudje
1.4.2014

Nataša Trček

Oznake: intervju

Leto 2013 je bilo nedvomno najbolj krizno leto, odkar so Slovenijo zajele posledice svetovne gospodarske krize. Priča smo bili doslej najštevilnejšim kršitvam in zlorabam delovnopravne zakonodaje, pravi glavna inšpektorica RS za delo Nataša Trček. Inšpektorat za delo je lani na področju delovnih... Več »

Ljudje
31.3.2014

Michel Houellebecq

Oznake: portret

Michel Houellebecq, francoska in svetovna pisateljska zvezda, zna biti »nemogoč otrok«, o tem pričajo mnogi njegovi nastopi in izjave, pa tudi groza ljudi, ki imajo strašno dolžnost dogovarjanja z njim. A ob slovenskem obisku se zdi blag in čisto simpatična »možnost otoka«, če si sposodim... Več »

Stran 1-27
Mnenja Vsa mnenja
Marjeta Kralj
Marjeta Kralj
Komu se mudi

Naročniki podpora

080 20 07

01/30 82 200
01/30 82 209
narocnina@dnevnik.si