Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
29.8.2014

Darko Krajnc in Tanja Ferlin

Fotogalerija

Darko Krajnc, oče dveh deklic, pred petimi leti ni po naključju postal predsednik Rejniškega društva Slovenije. Tudi sam je namreč odraščal v rejniški družini, s katero je tudi zdaj tesno povezan. Oče in mama, kakor ju kliče še danes, sta mu dala ne le varno zavetje, ampak sta mu tudi privzgojila... Več »

Ljudje
28.8.2014

Michael Spindelegger

Oznake: intervju

Odstop avstrijskega finančnega ministra Michaela Spindeleggerja, ki se je znašel med mlinskima kamnoma koalicijske in lastne stranke, je bil presenetljiv, ne pa tudi nepričakovan. Uradno je bil zanj kriv prepir glede davčne reforme, namiguje pa se, da sta imela prste vmes njegova žena Margit in... Več »

Ljudje
27.8.2014

Martina Rozman Salobir

Od julija Narodno in univerzitetno knjižnico (NUK) vodi nova ravnateljica, Martina Rozman Salobir, profesorica slovenščine in primerjalne književnosti. Ima dolgoletne izkušnje na področju knjižničarstva, več kot dvajset let pa je delala kot pomočnica direktorja. V naši največji knjižnici jo čaka... Več »

Ljudje
26.8.2014

Aleksandros Priftis

Oznake: intervju

Aleksandros Priftis, pred časom upokojeni 67-letni grški novinar, je na svoji več desetletij dolgi novinarski poti preizkusil skoraj vse medije, od tiska do televizije, in prehodil pot od novinarja do odgovornega urednika ter direktorja v več časopisnih hišah. V 80. letih se je preizkusil tudi kot... Več »

Ljudje
25.8.2014

Miro Cerar

Danes, na svoj 51. rojstni dan, bo Miro Cerar postal mandatar za sestavo nove, dvanajste slovenske vlade. Politični profil velikega zmagovalca državnozborskih volitev se v koalicijskih pogajanjih počasi izrisuje, še vedno pa ostaja vrsta neznank. Več »

Ljudje
22.8.2014

Goran Aldo Ninovski

Oznake: ljudje

Boj proti mučenju in zlorabi živali vsak dan dobiva nove razsežnosti. Z njimi se Goran Aldo Ninovski spoprijema že skoraj trideset let, zadnji dve leti pa vodi društvo Živalska policija. Pri delu so po njegovem mnenju najpomembnejši zdrav razum, socialni čut in Več »

Ljudje
21.8.2014

Simona Mandl

Oznake: Intervju

Sedemintridesetletna ekonomistka je poslovno pot začela v občinskem uradu občine Kungota, od leta 2003 pa je zaposlena v podjetju Europark, d. o. o. Četrto leto zaseda funkcijo direktorice oziroma center menedžerke, kot se temu reče v žargonu skupine SES (Spar European Shoppingcenters), v katero... Več »

Ljudje
20.8.2014

Jasna Antolović

Oznake: intervju

Sredozemska medvedka (Monachus monachus) je vrsta tjulnja, za katerega se je nekaj desetletij govorilo, da je v Jadranskem morju izumrl. Biologinja Jasna Antolović, vodja nevladne organizacije »Grupa Sredozemna medvjedica«, združenja za raziskovanje in zaščito narave, pa že vse svoje življenje... Več »

Ljudje
19.8.2014

Gregory Philo

Oznake: intervju

Resnica, pravijo, je prva žrtev vojne. Državni propagandni stroji bruhajo svoje pristranske interpretacije, korporacije in lobiji že dolgo niso nedolžni opazovalci. Zlasti ob vojnah, kot je ta v Gazi, pa tudi v Ukrajini in še kje, so mediji v vrtincu razburkanih čustev, ki jih porajajo konflikti,... Več »

Ljudje
18.8.2014

Milan Šilc

Oznake: Intervju

Januarja 2012 je bil lesnopredelovalni velikan Javor Pivka na dnu. Nekoč uspešna skupina, ki je svojčas ustvarjala več kot 50 milijonov evrov letnih prihodkov in na širšem območju Postojne zaposlovala več kot 900 ljudi, se je zaradi kardinalnih napak poslovodstva podirala. Plače so zamujale,... Več »

Ljudje
14.8.2014

Jana Ulčar

Čez dva tedna bo v učilnico, ki zdaj še sameva, povabila novo skupino otrok, ki bodo prvič sedli v šolske klopi. Jana Ulčar, učiteljica razrednega pouka v osnovni šoli F. S. Finžgarja v Lescah, po več kot 25 letih poučevanja pravi, da je vstop v šolo pomemben trenutek tako za otroka kot za vso... Več »

Ljudje
13.8.2014

Prof. dr. Tatjana Avšič Županc

Oznake: intervju

Po več kot tisoč mrtvih zaradi virusa ebola, ki uhaja nadzoru, je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila izredne razmere globalnega obsega. Zaradi tega se je na mogoč pojav osebe, za katero bi sumili na okuženost z ebolo, in morebitnega pacienta pripravila tudi Slovenija. O ukrepih, o tem,... Več »

Ljudje
11.8.2014

Garret Tankosić Kelly

Fotogalerija
Oznake: intervju

Garret Tankosić Kelly je Irec, ki od leta 1996, ko se je na volitvah v Bosni in Hercegovini naključno znašel v vlogi poročevalca, Balkana nikdar ni zares zapustil. Kot uslužbenec Združenih narodov (ZN) se je selil od Bosne, Srbije, Kosova do Albanije. Vodil je črnogorsko misijo ZN, ki je hitro... Več »

Ljudje
11.8.2014

Roberto Battelli

Oznake: intervju

Pri 36 letih je Roberto Battelli prvič sedel v parlamentarne klopi, v katerih po skoraj 24 letih dela na Šubičevi vztraja še danes. Nekdanji novinar na televiziji Koper - Capodistria in dopisnik manjšinskega časopisa La voce del popolo z izkušnjami iz filmske industrije je bil tudi na tokratnih... Več »

Ljudje
8.8.2014

Mag. Ksenija Ramovš

Mag. Ksenija Ramovš dobro pozna potrebe, želje in tegobe starih ljudi, saj jih skupaj s strokovnjaki z Inštituta Antona Trstenjaka raziskuje. Pogosto odkrije kaj presenetljivega. V zadnji raziskavi se je na primer izkazalo, da starejše ljudi zelo skrbi ustrezna raba slovenščine v globaliziranem... Več »

Stran 1-33

Naročniki podpora

080 20 07

01/30 82 200
01/30 82 209
narocnina@dnevnik.si