Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
2.10.2014

Ewald Nowotny

Oznake: intervju

Ko je nekdanji profesor na dunajski univerzi, politik in finančnik Ewald Nowotny septembra 2008 prevzel vodenje avstrijske centralne banke, si verjetno ni predstavljal, kaj ga čaka. Isti mesec se je s propadom investicijske banke Lehman Brothers začela svetovna kriza, le nekaj mesecev pozneje pa je... Več »

Ljudje
1.10.2014

Jerneja Vidmar in Walter Chingwaru

Mag. Jerneja Vidmar, dr. med., je kirurginja, dr. Walter Chingwaru je strokovnjak za mikrobiologijo in molekularno biologijo. Po letu dni skupnega raziskovalnega dela v Južnoafriški republiki sta tudi zaradi tamkajšnje izkušnje ob vrnitvi v Slovenijo letos ustanovila Ceres, zavod za globalno javno... Več »

Ljudje
30.9.2014

Jeannot Mersch

Oznake: intervju

Življenje 64-letnega Luksemburžana Jeannota Merscha se je obrnilo na glavo leta 1993, ko je mladi voznik avtobusa na prehodu za pešce do smrti povozil njegovo še ne 14-letno hčer. Kmalu po smrti Sandy se je v vključil v lokalno društvo za pomoč žrtvam prometnih nesreč, danes pa je nekdanji ... Več »

Ljudje
29.9.2014

Tomaž Grm

Oznake: Intervju

Skoraj vsak konec tedna se pokaže, da je kolesarstvo nacionalni šport. Je izvrstna turistična priložnost, kot nalašč za promocijo Slovenije. Parada zdravja. Organizacija amaterskega in veteranskega svetovnega prvenstva v Ljubljani je bila le del tega, med tisoč udeleženci je bil tudi predsednik... Več »

Ljudje
26.9.2014

Tanja Arh in Matic Pipan: vodji projekta Noč raziskovalcev

Oznake: intervju

Zvečer se bo na 850 lokacijah v 200 mestih v 20 državah po vsej Evropi začel projekt Noč raziskovalcev, katerega namen je poklic znanstvenika in raziskovalca predstaviti javnosti, predvsem pa mladim. Še vedno namreč velja stereotip o vase zaprtem čudaku z lupo v roki, pravita vodji projekta Tanja... Več »

Ljudje
25.9.2014

Miha Kralj

Oznake: intervju

Pred kratkim mi je prijatelj poveril prijetno nalogo, naj poiščem nekaj glasbe, s katero bi opremili njegov nastajajoči film o hišnih računalnikih pod Slovenci. V trenutku, ko mi je zaupal, zakaj pri vsej stvari gre, sem dejal: »Brez Mihe Kralja tega filma ni!« In tako se je začelo iskanje. Vem,... Več »

Ljudje
24.9.2014

Ašraf Gani

Oznake: Portret

Po hudih volilnih nepravilnostih predsedniško žezlo Afganistana prevzema nekdanji finančni minister Ašraf Gani. V mednarodni skupnosti velja za uglednega tehnokrata. Več »

Ljudje
23.9.2014

Zvonko Ivanušič

Oznake: intervju

Na Balkanu se v zavarovalništvu v prihodnjih letih obeta spopad za prevzem trga, ta boj pa že danes dobiva obrise. Adris Grupa je kupila Croatio Osiguranje in se spogleduje tudi s Savo Re, Srbija se pripravlja na prodajo svoje največje zavarovalnice Dunav, od reprogramiranja posojil KD Group je... Več »

Ljudje
22.9.2014

Katarina Rigler Šilc

Oznake: intervju

Med 408 učenci, ki obiskujejo ljubljansko Osnovno šolo Ledina, bi težko našli nekulturnega v kakršnem koli pomenu. Šola se namreč od minulega petka ponaša z nazivom naj kulturna šola leta 2014. Tako je odločila strokovna komisija Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ki je podrobno pregledala... Več »

Ljudje
19.9.2014

Simon Kardum

Oznake: ljudje

Kino Šiška si lahko po petih letih delovanja med zasluge pripiše kakovostno razširitev slovenske koncertne ponudbe. Direktor tega javnega zavoda Simon Kardum pa je najbolj ponosen na svojo ekipo, od odrskih mojstrov do kreativcev, ki skrbijo za njegovo vizualno podobo. »Ali poznate še kakšnega... Več »

Ljudje
18.9.2014

Eldina Knez

Oznake: Intervju

Kolo ni nadomestek, ki ga uporabimo, ko se je treba pijan vrniti z žura ali ko je treba iz kakšnega drugega razloga avto pustiti doma, pravi Eldina Knez, soustanoviteljica društva Urbani premiki in ena od organizatork kolesarske akcije V troje. Tudi kolesar se mora zavedati, da je udeleženec v... Več »

Ljudje
17.9.2014

Alfredo Zamudio

Po najnovejšem poročilu mednarodnega centra za spremljanje razseljenih oseb IDMC pri Norveškem svetu za begunce (Norwegian Refugee Council) so v letu 2013 katastrofe ob ekstremnih naravnih pojavih z domov pregnale 22 milijonov ljudi. To je skoraj trikrat več, kot je bilo selitev zaradi konfliktov.... Več »

Ljudje
16.9.2014

Aleš Abram

Oznake: Intervju

Aleš Abram iz Ledeče vasi pri Šentjerneju je eden od ustanoviteljev Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo – ime je večini bržkone najbolj znano po istoimenskih razstavah, ki so dvakrat na leto v velikem rastlinjaku botaničnega vrta na biotehniški fakulteti v Ljubljani. Naslednja bo na ogled... Več »

Ljudje
15.9.2014

Miha Klinar

Oznake: Intervju

Garbage In, Garbage Out,« razloži ime oblikovalskega podjetja Gigodesign njegov soustanovitelj Miha Klinar. Čeprav bi se čisto dobeseden prevod glasil smeti noter, smeti ven, Klinar pojasnjuje, da gre pravzaprav za to, da kar vložiš, to dobiš. »To je eden od principov, ki zelo opredeljuje... Več »

Ljudje
12.9.2014

Ferdo Hrovat

Ferdo Hrovat, vodnik reševalnega psa in hkrati vodja reševalne enote Kinološkega društva Zgornje Savinjske doline, je eden ključnih mož, odgovornih za to, da je tudi letošnji, že 21. tradicionalni mednarodni letni tabor vodnikov reševalnih psov v Varpolju v Rečici pri Savinji uspel. Udeležilo se... Več »

Stran 1-35