Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
30.7.2014

Janko Humar

Oznake: intervju

Izkušen alpinist, planinec in predvsem turistični delavec Janko Humar je dolga leta vodil Lokalno turistično organizacijo (LTO) Sotočje, v katero sta povezani občini Kobarid in Tolmin, in tam nanizal nekaj uspešnih zgodb. Letos se je odločil za prestop v Bovec. V kraj, ki mu ni nič prizanesenega in... Več »

Ljudje
29.7.2014

Tone Kregar

Oznake: Intervju

Takoj, ko bi omenil ime Toneta Kregarja, bi večina vas dejala: »Aha, to je pevec skupine Mi2.« Kar je seveda res, a le deloma. Verjamem, da bi tudi najstniški Tone najraje videl, da bi razkošno živel od rock'n'rolla, prepolnega vseh grešnih »odklonov«, pred katerimi svarijo moralisti. Prišel je... Več »

Ljudje
28.7.2014

Prof. dr. Mirta Koželj

Oznake: intervju

Slovensko zdravstvo je bilo pri preprečevanju in zdravljenju srčno-žilnih obolenj v zadnjih desetletjih zelo uspešno. V zadnjem času pa se je začelo močno zatikati pri diagnostiki. Predstojnica Kliničnega oddelka za kardiologijo UKC Ljubljana prof. dr. Mirta Koželj poudarja, da se ob poslabšanju... Več »

Ljudje
25.7.2014

Gerhard Widmann

Oznake: intervju

Rast njihovega potniškega prometa je bila zavidljiva. Če so leta 1988 na Letališču Gradec našteli komaj 250.000 potnikov, je dve desetletji kasneje ta številka že presegla milijon. Za primerjavo: brniško letališče je leta 1988 naštelo 800.000 potnikov, lani pa jih je bilo približno Več »

Ljudje
24.7.2014

Dr. Janez Malačič

Do leta 2030 se bo število delovno sposobnih prebivalcev Slovenije (starih od 20 do 64 let) znižalo za 150.000, število starejših od 65 let pa se bo povečalo za 166.000. Če je bilo lani od sto delovno sposobnih oseb odvisnih 27 starejših od 65 let, bo do leta 2030 takšnih že skoraj 45, napoveduje... Več »

Ljudje
23.7.2014

Dragan Barbutovski

Kot uradni govorec slovenskega predsedovanja EU je imel Dragan Barbutovski pred šestimi leti vpogled v nedrje delovanja Evropske unije. Z njo je na različnih mestih povezan že petnajst let svoje poklicne kariere, trenutno na Kosovu tamkajšnjo javnost z različnimi prednostmi ozavešča prav o EU. O... Več »

Ljudje
22.7.2014

Željko Puljić

Oznake: ljudje

Najhujše je očitno za Iskratelom. Množična odpuščanja v Kranju, ki so spremljala prestrukturiranje poslovanja in lastninjenje zaposlenih, naj bi bila preteklost. Če gre verjeti besedam Željka Puljića, ki se je pred dvema letoma vrnil v Iskratel, kjer je nasledil dolgoletnega prvega moža družbe... Več »

Ljudje
21.7.2014

Matija Solce

Oznake: intervju, Ljudje

Zmaga Mira Cerarja je zasenčila vse morebitne odtenke in pomene letošnjih parlamentarnih volitev, a neizpodbitno dejstvo je, da so njihovi rezultati prinesli prve konkretne politične rezultate vstajniškega gibanja. Zato nas je zanimalo, kako so rezultati volitev videti od tam – s perspektive... Več »

Ljudje
18.7.2014

Mojca Prelesnik, nova informacijska pooblaščenka

Mojca Prelesnik, nekdanja sodelavka Nataše Pirc Musar, se je po šestih letih, ki jih je kot generalna sekretarka preživela v državnem zboru, vrnila v urad informacijskega pooblaščenca. V prvem poskusu je zasedla “zgolj” položaj namestnice, zdaj pa se je – četudi se na razpis ni prijavila –... Več »

Ljudje
17.7.2014

Luka Mesec

Oznake: Intervju, Ljudje

Luka Mesec je po tokratnih volitvah postal domača politična zvezda. Pravzaprav so ga mnogi tako označili že po zadnjem soočenju na komercialni televiziji. Nekaj dni po volitvah pa ni več zgolj novi obraz, ki bo sedel v poslansko klop. Je tudi slovenski približek Aleksisa Ciprasa iz grške Sirize, na... Več »

Ljudje
16.7.2014

Andrej Cvar

Direkcija RS za ceste, ki upravlja skoraj 6000-kilometrsko omrežje državnih cest, je letos ostala brez denarja za naložbe, za nameček pa je konec junija ostala še s prazno blagajno za osnovno vzdrževanje cestne infrastrukture. Koncesionarjem zato podaljšuje pogodbe iz meseca v mesec. »To kaže na... Več »

Ljudje
15.7.2014

Julie Ward

Oznake: intervju

Julie Ward, pesnica in kulturna aktivistka, je ena od 73 britanskih poslancev v novi sestavi evropskega parlamenta, ki delo začenja ta mesec. Za cilj si je zadala takšno delo poslanke, ki se bo kazalo v kakovosti življenja njene rodne severozahodne Anglije, kjer živi in dela. Med drugim vodi... Več »

Ljudje
11.7.2014

Slavko Despotovič

Oznake: Intervju

Po spodleteli lanskoletni prodaji Peka so le redki verjeli, da se bo tržiški proizvajalec obutve lahko izognil stečaju. Med njimi je bil Slavko Despotovič. Po odstopu nadzornega sveta je junija lani najprej postal prvi nadzornik družbe, mesec kasneje pa je prevzel vodenje Peka. Čeprav ni najemal... Več »

Ljudje
9.7.2014

Vlasta Sotenšek

Oznake: intervju

Učiteljica razrednega pouka Vlasta Sotenšek na podružnični šoli Šentviška Gora je imela v minulem šolskem letu v učilnici zgolj dva prvošolca in tri drugošolce. Kljub zares majhnemu številu učencev je prepričana, da so časi, ko so ti prihajali v višje razrede centralne šole z okrnjenim znanjem,... Več »

Ljudje
8.7.2014

Gregor Strmčnik

Oznake: Intervju

Gregor Strmčnik, pobudnik za ustanovitev občine Ankaran, po šestih letih bojev ne dvomi več, da občina, ki jo je po večkratni poslanski zavrnitvi z odločbo leta 2011 ustanovilo ustavno sodišče, po letošnjih lokalnih volitvah kljub zelo nasprotujočim si pravnim mnenjem ne bi bila tudi konstituirana.... Več »

Stran 1-32