Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
19.9.2014

Simon Kardum

Oznake: ljudje

Kino Šiška si lahko po petih letih delovanja med zasluge pripiše kakovostno razširitev slovenske koncertne ponudbe. Direktor tega javnega zavoda Simon Kardum pa je najbolj ponosen na svojo ekipo, od odrskih mojstrov do kreativcev, ki skrbijo za njegovo vizualno podobo. »Ali poznate še kakšnega... Več »

Ljudje
18.9.2014

Eldina Knez

Oznake: Intervju

Kolo ni nadomestek, ki ga uporabimo, ko se je treba pijan vrniti z žura ali ko je treba iz kakšnega drugega razloga avto pustiti doma, pravi Eldina Knez, soustanoviteljica društva Urbani premiki in ena od organizatork kolesarske akcije V troje. Tudi kolesar se mora zavedati, da je udeleženec v... Več »

Ljudje
17.9.2014

Alfredo Zamudio

Po najnovejšem poročilu mednarodnega centra za spremljanje razseljenih oseb IDMC pri Norveškem svetu za begunce (Norwegian Refugee Council) so v letu 2013 katastrofe ob ekstremnih naravnih pojavih z domov pregnale 22 milijonov ljudi. To je skoraj trikrat več, kot je bilo selitev zaradi konfliktov.... Več »

Ljudje
16.9.2014

Aleš Abram

Oznake: Intervju

Aleš Abram iz Ledeče vasi pri Šentjerneju je eden od ustanoviteljev Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo – ime je večini bržkone najbolj znano po istoimenskih razstavah, ki so dvakrat na leto v velikem rastlinjaku botaničnega vrta na biotehniški fakulteti v Ljubljani. Naslednja bo na ogled... Več »

Ljudje
15.9.2014

Miha Klinar

Oznake: Intervju

Garbage In, Garbage Out,« razloži ime oblikovalskega podjetja Gigodesign njegov soustanovitelj Miha Klinar. Čeprav bi se čisto dobeseden prevod glasil smeti noter, smeti ven, Klinar pojasnjuje, da gre pravzaprav za to, da kar vložiš, to dobiš. »To je eden od principov, ki zelo opredeljuje... Več »

Ljudje
12.9.2014

Ferdo Hrovat

Ferdo Hrovat, vodnik reševalnega psa in hkrati vodja reševalne enote Kinološkega društva Zgornje Savinjske doline, je eden ključnih mož, odgovornih za to, da je tudi letošnji, že 21. tradicionalni mednarodni letni tabor vodnikov reševalnih psov v Varpolju v Rečici pri Savinji uspel. Udeležilo se... Več »

Ljudje
11.9.2014

Jožica Rejec

Oznake: intervju

Leta 1997 se je Domel ubranil pred sovražnim prevzemom ameriške korporacije in z odkupom 53-odstotnega deleža začel notranje lastninjenje. Ni šlo, kot je bilo takrat moderno in vsesplošno sprejeto, za menedžerski odkup. Lastniki so postali zaposleni, nihče nima več kot dva odstotka. Danes je... Več »

Ljudje
10.9.2014

Dr. Željko Ćurić: Tišina ubija

Ko se je dr. Željko Ćurić pred več kot dvajsetimi leti iz Dubrovnika preselil v Slovenijo, je bilo prvo pravilo komuniciranja pri Slovencih, ki se ga je naučil, da je molk zlato, in če molči, desetim odgovori. Profesionalno se je ukvarjal z iskanjem vzrokov za visoko stopnjo samomorilnosti v... Več »

Ljudje
9.9.2014

Manja Petelin

Dijaški dom Ivana Cankarja v Ljubljani je te dni poln čustev. Dijaki, ki so se po počitnicah vrnili vanj, so veseli snidenja s svojimi prijatelji. A med 578 dijaki je kar 192 novincev. Predvsem njihovi starši, opaža ravnateljica Manja Petelin, so bili v prvih Več »

Ljudje
8.9.2014

Steve Beauregard

Oznake: intervju

Steve Beauregard je bil dve desetletji eden od stebrov losangeleške startup skupnosti, ko ga je leta 2011 soproga navdušila za digitalno valuto bitcoin. Iskala je namreč nekaj, s čimer bi nagrajevala otroke, ko bi naredili kaj dobrega. Bitcoin, ki je bil takrat vreden manj kot dolar, se ji je zdel... Več »

Ljudje
5.9.2014

Prof. dr. Bojan Vrtovec

Oznake: Intervju

Srčno popuščanje je edina bolezen srca in ožilja, ki je vse pogostejša tako v Sloveniji kot v svetu. Doleti vsakega desetega človeka po 65. letu, a včasih zbolijo tudi mladi, stroka pa pričakuje, da bo v prihodnje bolnikov še več. Razvoj novih, učinkovitejših metod zdravljenja je zato zelo... Več »

Ljudje
4.9.2014

Sorin Ducaru

Oznake: intervju

Danes se bo v Cardiffu v Walesu začel vrh zveze Nato. Udeležilo se ga bo enainšestdeset predsednikov držav ali vlad in bo po tej plati eden največjih dogodkov v zgodovini Velike Britanije. Za zavezništvo in njegovih 28 članic prihaja v trenutku, ko se pripravljajo na umik misije ISAF iz... Več »

Ljudje
3.9.2014

Dr. Barbara Kresal

Siva ekonomija v Sloveniji predstavlja po nekaterih ocenah kar četrtino bruto družbenega proizvoda (BDP). V boju proti njej naj bi bil ključen novi zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, ki povečuje možnosti nadzora in močno zvišuje sankcije za kršitelje. O razlogih za obstoj sive... Več »

Ljudje
2.9.2014

Donald Tusk novoizvoljeni predsednik evropskega sveta

Oznake: intervjuji

Premier Poljske Donald Tusk po sedmih letih vodenja vlade zapušča Varšavo. Kot novoizvoljeni predsednik evropskega sveta bo poskušal prihodnji dve leti in pol usklajevati pogosto diametralno nasprotna stališča evropskih voditeljev in iskati enotno zunanjo politiko Unije Več »

Ljudje
1.9.2014

Helena Koder

Fotogalerija
Oznake: intervju

Režiserka in scenaristka Helena Koder, ki je v soboto na mariborskem Mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Docudoc prejela plaketo dokumentarno ime 2014, je leta 1958 debitirala kot igralka v filmu Kala Andreja Hienga in Kreša Golika. A svoje poklicno življenje je posvetila delu na drugi... Več »

Stran 1-34