Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
19.12.2014

Tomaž Gornik

Fotogalerija
Oznake: intervju

Pred 25 leti so začeli tako, da so preprodajali opremo; v glavnem strežnike in programsko opremo drugih proizvajalcev. Ustvarjali so po 20 milijonov evrov letnih prihodkov. Marže so bile visoke, s tem pa tudi zaslužki. Po prvih desetih letih so se preusmerili in naslednje desetletje delali pri... Več »

Ljudje
18.12.2014

Blanka Rihter

Zavod Voluntariat, nevladna organizacija, ki se ukvarja predvsem z mednarodnim prostovoljstvom, je nedavno zaključil polletni projekt NVO Inkubator. Po besedah predstavnice zavoda, naše sogovornice Blanke Rihter, gre za primer dobre prakse, s katerim želijo mlade iskalce zaposlitve usmeriti v... Več »

Ljudje
17.12.2014

dr. Jesko Hirschfeld

Kdor misli, da se le v Sloveniji soočamo s težavami, ki so po treh zaporednih poplavah letos z vso močjo privrele na dan, se moti. Tudi Nemčijo pestijo težave na področju protipoplavne zaščite, ki so se zaradi nezadostnega ukrepanja v preteklosti nakopičile, pripoveduje strokovnjak za okoljsko... Več »

Ljudje
16.12.2014

Dr. Peter Lipar

Oznake: Intervju

Od včeraj je v javni razpravi strategija razvoja prometne infrastrukture, ki so jo na pristojnem ministrstvu pripravljali od leta 2012. Dr. Peter Lipar, predstojnik Prometnotehniškega inštituta pri ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, pravi, da je prometna strategija pripravljena s... Več »

Ljudje
15.12.2014

Jožica Gramc

Jožica Gramc, ki jo mnogi poznajo z vzdevkom Pika, je letošnja dobitnica mednarodne nagrade učitelj za mir, ki so ji jo pred nedavnim podelili na Siciliji. Na Zavodu za šolstvo skrbi za področje družboslovja, s prostovoljskimi dejavnostmi pa uči učence, dijake, njihove učitelje in starše o kulturi... Več »

Ljudje
12.12.2014

Zlata Rebolj

Fotogalerija

Zdravstvenemu osebju so v preteklosti večkrat očitali slab odnos do uporabnikov zdravstvenih storitev. Državni zbor je zato pred šestimi leti sprejel zakon o pacientovih pravicah, ki naj bi pripomogel k njihovemu uresničevanju in izboljšanju razmer. Zakon navaja skupno 13 pravic, med drugim ... Več »

Ljudje
11.12.2014

Ivo Svetina

Pesnik in dramatik Ivo Svetina je včeraj postal novi predsednik Društva slovenskih pisateljev. Na položaju je nasledil Vena Tauferja, društvo pa prevzema v času še vedno trajajoče ekonomske in socialne krize, ki je v veliki meri devalvirala tudi Več »

Ljudje
10.12.2014

Godi Keller

Oznake: Intervju

Več kot 30 let pedagog Godi Keller, po rodu Švicar, poučuje na Norveškem. Zadnja leta pomaga mladostnikom, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli na robu družbe. Pogosto o vzgoji predava tudi v Sloveniji, pred nedavnim pa smo dobili tudi prvi prevod njegove knjige o vzgoji. Čeprav nosi naslov S... Več »

Ljudje
9.12.2014

Doru Frantescu

Oznake: intervju

Pet letDoru Frantescu vodi nevladno organizacijo VoteWatch Europe, ki se ukvarja s tem, kar bruseljske institucije evropskim državljanom za dvig zaupanja obljubljajo od začetka finančne krize – večjo transparentnost. Na spletnih straneh organizacije je mogoče pregledno najti vsa glasovanja... Več »

Ljudje
8.12.2014

Konrad Kuštrin

Oznake: portret

Konrad Kuštrin po dveh desetletjih ostaja na čelu zdravniškega sindikata Fides. Skrbi ga, da zdravniki namesto nekdanje poklicanosti postajajo “uslužbenci po duši”. Vendarle pa so očitni tudi signali, da se vsaj del zdravništva zbuja iz apatije in da bodo to zahtevali tudi Več »

Ljudje
5.12.2014

Marko Bajec

Oznake: intervju

Profesor s fakultete za računalništvo in informatiko Marko Bajec je včeraj prejel naziv mentorja leta. Podelilo mu ga je Društvo mladih raziskovalcev Slovenije, ki združuje mlade raziskovalce na fakultetah in raziskovalnih inštitucijah ter ščiti njihove interese. Bajec je bil izbran med... Več »

Ljudje
4.12.2014

Janez Kodila

Oznake: Intervju

Prazni žepi potrošnikov in stalni pritiski trgovcev na cene Janeza Kodile, podjetnika in mesarja iz majhnega prekmurskega kraja Markišavci pri Murski Soboti, niso ustavili. S predanostjo kakovosti in razvoju je uspešno prebrodil krizo in si letos prislužil naziv obrtnika leta, ki ga podeljuje... Več »

Ljudje
3.12.2014

Zdravko Počivalšek

Oznake: portret

S Cerarjevo izbiro kandidata za gospodarskega ministra so zadovoljni v obeh zbornicah (obrtni in gospodarski), tudi iz političnih logov ni slišati veliko kritik. Nasprotno, Počivalška večina razglaša za nekakšnega gospodarskega svetníka. A ob številnih hvalnicah tu in tam kdo le opozori, da se... Več »

Ljudje
2.12.2014

Viktor Marković Miroslav Vujović

Oznake: intervju

Ekipa, ki ima uredništvo v Beogradu, je v zadnjih štirih letih že večkrat opozorila nase. Ko se je leta 2010 s satiričnim projektom Njuz pojavila na družbenem omrežju facebook, je začela svoje prispevke izvažati tudi v tujino. Da bi dosegla svetovno slavo, je novinarstvu nastavila ogledalo. Ko so... Več »

Ljudje
1.12.2014

Zdravko Duša

Oznake: intervju

Dobitnik letošnje Schwentnerjeve nagrade, ki jo na knjižnem sejmu podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev GZS, je Zdravko Duša, dolgoletni urednik Cankarjeve založbe, pisec, prevajalec, publicist, scenarist. Več »

Stran 1-38