Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
22.10.2014

Dr. Blaž Koritnik

Ob fotografiranju z modelom možganov, ki ga je mogoče razstaviti, doc. dr. Blaž Koritnik z inštituta za klinično nevrofiziologijo ljubljanske nevrološke klinike pripomni, da se težko na silo nasmehne. Precej bolj ga zabavajo zanimiva odkritja o ozadju človeškega vedenja in tudi trdovratnost mitov,... Več »

Ljudje
21.10.2014

Borut Kraševec

Oznake: intervju

Borut Kraševec ima po 15 letih prevajanja iz ruščine za sabo izjemen prevajalski opus. Prevedel je veliko del humanističnih teoretikov, Šestova, Lotmana, Bahtina in drugih, pa tudi ruskih klasikov, predvsem Gogolja in Dostojevskega. Izmed sodobnih avtorjev je slovenske bralce podrobno seznanil... Več »

Ljudje
20.10.2014

Miro Smrekar

Oznake: ljudje, intervju

Agencije ne morejo zaposlovati za dela, ki jih ni. Tak je odgovor predsednika Združenja agencij za zaposlovanje in direktorja agencije Adecco Mira Smrekarja na očitke o prekerni naravi agencijskega dela. Za druge zgodbe, povezane z izkoriščanjem agencijskih delavcev, neplačevanjem plač in... Več »

Ljudje
17.10.2014

Špela Veselič

Oznake: intervju

SOS-telefon je pred 25 leti oral ledino na področju zaščite in pomoči ženskam ter otrokom, ki so doživljali nasilje. Prvič je zazvonil 11. oktobra 1989 in po zaslugi predanih prostovoljk je še danes prvi naslov za žrtve nasilja. Stiskam žensk in otrok je že kot študentka prisluhnila tudi Špela... Več »

Ljudje
16.10.2014

Dr. Aleksander Aristovnik

Oznake: intervju

Pred vlado in sindikati javnega sektorja so pogajanja o podaljšanju 340 milijonov evrov vrednih varčevalnih ukrepov. Novi finančni minister Dušan Mramor napoveduje, da bo treba zaradi slabe javnofinančne situacije in zavez Bruslju znova poseči v plačno maso, sindikati pa opozarjajo, da se o... Več »

Ljudje
15.10.2014

Maja Dizdarević

V času krize zaposlovanja, predvsem mladih diplomantov, se uspešno iskanje prve zaposlitve večini zdi zelo utopično. Da bi študentom pot do prvega poklica nekoliko olajšali, so na ljubljanski univerzi s finančno pomočjo Evropske unije ustanovili tako imenovane karierne centre, ki mladim ponujajo... Več »

Ljudje
14.10.2014

Violeta Bulc

Oznake: portret

Informatika, telekomunikacije in svetovanje podjetjem za optimizacijo poslovanja so glavni mejniki poklicne poti Violete Bulc. Po nedavnem prihodu v slovensko politiko se ji obeta visok karierni skok na komisarski položaj v ekipi Več »

Ljudje
13.10.2014

Anna Bodrova

Dr. Anna Bodrova, docentka za slovensko literaturo in lektorica za slovenski jezik na peterburški državni univerzi, se široko nasmehne, ko jo vprašam, po čem so morebiti Slovenci posebni. Ne ve več, pravi, ker smo ji po toliko letih tako blizu, da nas dojema kot del sebe. Sicer pa ne mara... Več »

Ljudje
10.10.2014

Mag. Francka Mravlje

Oznake: intervju

Osnovna šola Poljčane je od aprila 2012 do konca letošnjega avgusta izvajala projekt Popestrimo šolo, ki se je delno financiral iz evropskih sredstev. Projekt, ki je bil vsebinsko usklajen z življenjskimi razmerami njihovih učencev in je vključeval jezikovne in naravoslovne dejavnosti, je bil... Več »

Ljudje
9.10.2014

Željko Uhlir

Najpomembnejše vprašanje je, kaj želimo z legalizacijo doseči, pravi Željko Uhlir, ko pojasnjuje, kako se je množične legalizacije črnih gradenj lotila sosednja Hrvaška. Sprva sicer odgovor tudi v tej državi ni bil jasen. Leta 2011 je vlada Jadranke Kosor prvič spisala zakon o legalizaciji, ki pa... Več »

Ljudje
8.10.2014

Toni Stojčevski

Oznake: Intervju

Toni Stojčevski je v letalstvu preletel vse od modelarstva, vojaškega pilotiranja in celo akrobatskega letenja. Že več let je preiskovalec v službi za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov. Službo tudi vodi in je v njej po odhodu kolega edini preiskovalec. Dopusta zanj ni, z dežurstvi mora... Več »

Ljudje
7.10.2014

Danilo Steyer

Oznake: intervju, vino

Združenje družinskih vinogradnikov - vinarjev Slovenije so ustanovili v začetku leta 2006, ko so se začele burne debate o spremembi obdavčitve kmetov glede na katastrski dohodek. Spremembe dohodninske zakonodaje so tedaj uspešno ubranili, a težav je še veliko, pravi predsednik združenja, vinar... Več »

Ljudje
6.10.2014

Stane Zore

Oznake: portret, cerkev

Imenovanje 56-letnega frančiškana Staneta Zoreta na mesto ljubljanskega nadškofa je glede na ključni cerkveni interes, povrniti omajano zaupanje slovenskih vernikov, smiselna in logična izbira. Zore je razmeroma mlad in neomadeževan. Glede na aktualno politiko Rima – »pastirji« imajo prednost... Več »

Ljudje
3.10.2014

Joshua Wong

Oznake: Portret

Koščeni mladenič z redkimi brčicami nikakor ne predstavlja arhetipa revolucionarja, ki bi lahko partijskemu vodstvu tretje največje države na svetu vzel sapo. In vendar je najstnik Joshua Wong v minulih dneh storil prav to. Več »

Ljudje
2.10.2014

Ewald Nowotny

Oznake: intervju

Ko je nekdanji profesor na dunajski univerzi, politik in finančnik Ewald Nowotny septembra 2008 prevzel vodenje avstrijske centralne banke, si verjetno ni predstavljal, kaj ga čaka. Isti mesec se je s propadom investicijske banke Lehman Brothers začela svetovna kriza, le nekaj mesecev pozneje pa je... Več »

Stran 1-36

Naročniki podpora

080 20 07

01/30 82 200
01/30 82 209
narocnina@dnevnik.si