Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljudje
6.3.2015

Viktor Krevsel

Viktor Krevsel je nekdanji odbojkarski trener in pedagog, letnik 1935. Bil je selektor Jugoslavije, Španije in Slovenije. Napisal je več knjig, predaval na univerzi in svetoval mnogim športnikom. Čeprav je doma na Jesenicah, je želel, da imava intervju v Ljubljani. Ne po naključju. Predlagal je... Več »

Ljudje
5.3.2015

Jernej in Japec Jakopin

Fotogalerija
Oznake: portret, seaway

Za Japca Jakopina, skupaj z bratom Jernejem tvorca več kot tri desetletja trajajoče Seawayeve uspešnice, ki se je končala s stečajem, so bili časi še ne tako davno precej drugačni. Več »

Ljudje
4.3.2015

Boris Nemcov

Fotogalerija
Oznake: portret

Ruski opozicijski voditelj Boris Nemcov je bil v svojem življenju v številnih vlogah: bil je doktor fizike in znanstvenik, bil je guverner, reformist, podpredsednik ruske vlade, bil je svetovalec ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka. A najbolj je bil znan kot izpričani kritik ruskega... Več »

Ljudje
3.3.2015

Uroš Lajovic

Fotogalerija

Uroš Lajovic se po več kot štiridesetih letih vrača v Slovensko filharmonijo, kjer je začel svojo dirigentsko kariero. Na poti do naziva šef dirigent je moral požreti marsikatero grenko izkušnjo. Več »

Ljudje
2.3.2015

Guido Abbattista

Oznake: intervju

Buffalo Bill, ki v ljubljanski Tivoli pripelje Indijance, konje in bizone, pritegne tisoče obiskovalcev. Na Svetovni razstavi v Parizu poleg Eifflovega stolpa razstavijo tudi afriško vas. V pristanišče v Trst prihajajo ladje za nemški živalski vrt. Med njihovim tovorom so tudi ljudje, ki prihajajo... Več »

Ljudje
27.2.2015

Dr. Anton Prosen

Arhitekt Fabiani je že pred več kot sto leti predvidel, da bo treba v okviru notranjega mestnega obroča Roško cesto nekoč podaljšati z mostom čez Ljubljanico. Tega je prestolnica nato dejansko dobila leta 2012. Če bi v Sloveniji tako načrtovali rabo prostora (pa ne nujno za naslednjih sto let) in... Več »

Ljudje
26.2.2015

Intervju: Boštjan Gorenc - Pižama

Oznake: intervju

Vse, s čimer se ukvarja Boštjan Gorenc - Pižama, je povezano z jezikom, zato zase pravi, da je človek s črkami. Je prevajalec, znan predvsem po prevajanju fantazijskih romanov Georgea R. R. Martina, komik, ljubitelj novih tehnologij, piše kratke zgodbe, ukvarjal se je z rapom, bil je aktiven v... Več »

Ljudje
25.2.2015

Mirko Bandelj

Oznake: intervju

V zadnjih tednih je prišla v javnost pretresljiva zgodba fanta iz Bosne, ki je po petnajstih letih bivanja v Sloveniji ugotovil, da je pri nas ilegalec in si statusa nikakor ne uspe urediti. Pa doživljanje matere, ki ji zakonodaja in birokratski uradniki ne omogočijo združitve s tremi otroki in... Več »

Ljudje
24.2.2015

Intervju: Violeta Bulc

Dobre tri mesece po prevzemu komisarske funkcije Violeta Bulc slovenskim in evropskim državljanom pojasnjuje, kakšnih investicijskih načrtov se z upanjem na zasebni kapital loteva Junckerjevega komisija. Evropo ob ponovnih poskusih zagona gospodarstva, napetih odnosih z Rusijo in globokem prepadu... Več »

Ljudje
23.2.2015

Marko Stabej

Sobotni mednarodni dan materinščine smo izbrali za pogovor z Markom Stabejem, jezikoslovcem in rednim profesorjem na ljubljanski slovenistiki, predstojnikom Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik ter aktivnim spremljevalcem slovenske jezikovne realnosti. Preganjali smo mit o ogroženosti... Več »

Ljudje
21.2.2015

Nasprotniki ženskega suženjskega dela

Indonezijska vlada premierja Joka Widoda se je lotila zaščite indonezijskih migrantov na delu v tujini. Predvsem bi radi preprečili odhajanje žensk v tujino zaradi gospodinjskih del. Pogosto se namreč znajdejo v težavnih razmerah, ki še najbolj spominjajo na suženjstvo. Kar 2,3 milijona... Več »

Ljudje
21.2.2015

Provokativni karikaturist na begu

Švedski umetnik Lars Vilks je bil očitna tarča terorističnega napada, ki je minuli konec tedna pretresel dansko prestolnico. Na okrogli mizi o svobodi govora je 58-letni karikaturist le za las ušel strelom napadalca, ki je na slepo prerešetal izložbeno okno knjigarne. Vilks je postal tarča... Več »

Ljudje
21.2.2015

Veleblagovnica pregnala brezdomce

Gospodarska kriza je v zadnjih letih na evropskih tleh poskrbela za rekordno število brezposelnih. Mnogi izmed njih pristanejo tudi na cesti. V Veliki Britaniji se je število brezdomcev lani povzpelo za devet odstotkov in se ustavilo pri registriranih 280.000 ljudeh brez strehe na glavo. Predvsem... Več »

Ljudje
21.2.2015

Ovce ali koze?

Za razburjenje je na predvečer kitajskega novega leta – letos leta ovce oziroma koze – poskrbel vodja tamkajšnje izvršne oblasti CY Leung, podaljšana roka Pekinga v Hongkongu. Potem ko se je moral lani soočiti s prvimi demokratičnimi protesti po krvavem pokolu na trgu Tienanmen izpred četrt... Več »

Ljudje
20.2.2015

Tone Škarja

Fotogalerija

Na devetem festivalu gorniškega filma bodo v ponedeljek premierno prikazali film Boštjana Slatenška in Urbana Goloba Tone, javi se!. Dnevnik je imel to čast, da si je čustveno močan in pripovedno bogat dokumentarec ogledal še pred premiero v družbi režiserja Slatenška in glavnega akterja zgodbe... Več »

Stran 1-44