S tem so malčki odprli letošnji 57. pohod Pot ob žici, ki se bo v petek in soboto nadaljeval s pohodi osnovnošolcev, srednješolcev in ostalih udeležencev ter s tekom trojk.

Pohoda se je udeležilo približno 7000 otrok iz 27 vrtcev. Na pohod so se lahko vključili na eni izmed kontrolnih točk ter prehodili en odsek trase Poti ob žici. Kontrolnih točk je sicer sedem, v Šiški, na Rudniku in Fužinah, za Bežigradom, v središču mesta ter na Viču, je zapisano na spletni strani prireditve. Pot ob žici je sicer dolga 35 kilometrov.

Dogajanje vse do sobote

V petek se bodo pohoda udeležili osnovnošolci in srednješolci, v soboto pa so na vrsti rekreativni pohodi in teki trojk za osnovnošolce ter srednješolce na tri kilometre. V soboto bodo tekli tudi udeleženci, ki spadajo v članske in veteranske kategorije, in sicer na 12,5 ali 29 kilometrov.

Na Kongresnem trgu bo v soboto tudi zaključna prireditev, kjer bodo podelil nagrade zmagovalnim ekipam teka trojk, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL).

Pohod je sicer ena od prireditev, s katerimi MOL obeležuje občinski praznik, ki ga praznuje v spomin na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945. Prvi pohod so organizirali leta 1957.