Organizatorji pravijo, da je to tradicionalna kulturna prireditev, ki je edinstvena pri nas, obiskovalce pa popelje v dobre stare čase z vonjem po naftalinu. Festival bo na ogled v nostalgičnem duhu skupaj z vinskim sejmom Vino Ljubljana, ki letos praznuje 50 let.

Na festivalu si bodo obiskovalci lahko ogledali originalno starinsko trgovino z mešanim blagom, ki je bila v uporabi od konca 19. stoletja pa do leta 1948. Založena bo z izdelki v izvirnih embalažah tistega obdobja – na ogled bodo postavljeni starinska blagajna in tehtnica, bonboni, keksi, marmelade, kava, kozmetika, oblačila in obutev, sesalci, televizorji, radijski aparati, pa še reklamne table in plakati iz tistega obdobja.

Razstavljena bo tudi starinska Petrolova črpalka z različnimi izdelki, starinska sejna družabna soba in kavarna, marketinški muzej z znamkami, ki so zaznamovale jugoslovansko tržišče – Cockta, Šumi, Kolinska, Kraš, Nivea, Solea.

Ogledati pa si bo moč še starodobne avtomobile predvojnih modelov in ameriške avtomobile iz obdobja zlatih 50. in 60. let, stara kolesa in kolesarje oblečene iz tistega obdobja, vespe in skuterje, na ogled bo razstava starih otroških igrač in vozičkov.

V sklopu festivala se bo odvijal še bolšji sejem, starin, vintage, retro in heritage predmetov, na ogled pa bo tudi prodajna razstava pin up fotografije enega najboljših fotografov Boštjana Tacola. Potekale bodo še swing in rock'n'roll delavnice, večerni del festivala pa bo glasbeno obarvan – v soboto bodo nastopili Bitch Boys, Lucky Cupids in Eight Bomb.