Na delavnicah, ki sicer potekajo do torka, sodelujejo pesniki Guy Goffette, Emmanuel Moses in Guillaume Metayer iz Francije ter Tomaž Šalamun, Gorazd Kocijančič in Aleš Šteger, ki vzajemno prevajajo tako svojo poezijo kot tudi izbore francoskih in slovenskih pesniških klasikov. Na nedeljskem branju se jim je pridružila še pesnica Barbara Pogačnik.

Pred selitvijo na Ptuj bodo festival Večeri pred Dnevi uvedli po številnih slovenskih mestih, med drugim danes v Novem mestu, kjer bodo svoj pesniški performans predstavili štirje katalonski in štirje slovenski pesnik, ter v torek v Ljubljani, kjer bodo poezijo prebirali častni gostje festivala Yang Lian, Josip Osti in Michel Deguy.

Na osrednjem festivalskem dogajanju na Ptuju bodo potekala številna srečanja z avtorji, tamkajšnje dogajanje pa bo uvedel pogovor z Deguyjem. Avtorji se bodo sicer predstavili tako na velikih večernih branjih kot tudi na zasebnih branjih v skritih kotičkih mesta ter na Dravi.

Po branjih bodo dogajanje v mestu popestrili še koncerti ustvarjalcev, kot so Manouche, Vasko Atanasovski ter Chris Eckman. Ob osrednjem dogajanju bo festival ponudil še pester spremljevalni program z okroglimi mizami, programom za najmlajše, gledališkimi impro predstavami ter odprtji razstav.