Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Legendarni klub K4 do nadaljnjega zaprt

Ljubljana -  Klub K4, priljubljeno zbirališče »underground« scene v središču Ljubljane, so danes zaprli. Iz vodstva so sporočili, da so se za tak korak zelo težko odločili, a da jim zaradi ugotovljenih nepravilnosti in nejasnosti dosedanjega poslovanja kaj drugega ni preostalo.

Klub K4 na Kersnikovi ulici v Ljubljani. (Foto: Jaka Adamič)

Sedanje vodstvo je namreč v zadnjih tednih ugotovilo, da je klub v še slabšem finančnem stanju, kot so menili, dodaten vzrok za zaprtje pa je tudi nepripravljenost dosedanje ekipe na dogovor o sodelovanju, so sporočili v izjavi za javnost.

Prejšnje vodstvo prikrivalo dejansko finančno stanje kluba

Svet zavoda K6/4 (pod katerega sodi tudi K4) je prejšnji teden imenoval novega direktorja Aleša Logarja, ki je ob pregledu poslovanja hitro ugotovil, da je prejšnje vodstvo prikrivalo dejansko finančno stanje K4, so sporočili v izjavi za javnost. Slabo finančno stanje kluba sicer ni bila skrivnost, saj so že nekaj časa zamujali s plačili zaposlenim, pa tudi zunanjim sodelavcem, dobaviteljem in najemodajalcu. »Natančno finančno stanje bo pokazala zunanja revizija, vendar pa se je bilo treba reševanja razmer lotiti nemudoma,« so dodali.

Zaradi nepripravljenosti dosedanje ekipe za sodelovanje ustreznega dogovora z zaposlenimi in zunanjimi sodelavci niso mogli doseči. Vodstvo od zaposlenih celo ni moglo dobiti dokumentacije o preteklem delovanju K4, hkrati pa tudi niso predstavili niti ustreznih stroškovnikov in programskih dokumentov za izvedbo prihodnjih dogodkov.

Ikona med klubi in institucija brez primere

Klub K4 je edini del Zavoda, ki posluje negativno, vsi ostali (Kiberpipa, galerija Kapelica in kavarna Metropol) pa pozitivno in izpolnjujejo cilje programskega načrta in obveznosti. Cilj novega vodstva je tako čim prej urediti nastale razmere v K4, vse moči pa usmerjajo v delno izvedbo zastavljenega programa – zlasti v izpeljavo že najavljenih dogodkov in razpisov do konca sezone. »Vodstvo Zavoda K6/4 se zaveda, da je K4 prava ikona med domačimi klubi in institucija brez primere, zato bo storilo vse, da čim prej razreši razmere v katere ga je pahnilo prejšnje vodstvo,« so zaključili.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Z novim elanom do gradnje K4-zvoka Kultura

Z novim elanom do gradnje K4-zvoka

V klubu K4 pravijo, da že triindvajset let skrbijo za dober žur. Sodeč po programu, namenih in upih novega vodstva bo za kvalitetno zabavo in še več poskrbljeno tudi v prvem semestru nove klubske sezone. Vodenje kluba je prevzela Alja Knez, med drugim polovica elektronskega tandema 711, prenovljeni... Več »

20-letnica kluba K4 zaznamovana s festivalom Utrip Kultura

20-letnica kluba K4 zaznamovana s festivalom Utrip

Znani ljubljanski klub K4 letos obeležuje 20 let delovanja. Jubilejno sezono bodo zaznamovali s festivalom Utrip, ki se bo začel ob 18. uri v letnem gledališču Križank. Na dveh odrih bodo nastopili številni DJ in skupine, na programu pa sta še tekmovanji v freestyle rapanju in breakdanceu. Rajanje... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor