In kako bo videti tretja sezona? Da ne bomo izdali kaj preveč, bomo zapisali le nekaj okvirnih dejstev, ogledate pa si lahko tudi predstavitev sezone. HBO, ki nanizanko tudi predvaja, napoveduje boj petih kraljev za vsemogočni prestol. Seveda ne bo manjkalo številnih izdajstev, spletk, pa tudi plemenitih dejanj in časti.

Zapleti iz prejšnjih sezon bodo v tretji dosegli nasilni vrhunec, obljubljajo producenti, nekateri osrednji liki pa bodo (tako kot že v prejšnjih delih) deležni krutih usod. V tretji sezoni bo več zmajev, pa tudi skrivnostnih bitij, ki bodo podobna ljudem, večji poudarek pa bo tudi na 'izmišljenih, fantastičnih' bitjih.

Na HBO-ju so se tudi letos odločili, da bodo prvi del pričakovane nanizanke Igra prestolov na programu in spletu predvajali brezplačno (na strani www.hbogo.si).

Igra prestolov je ena najuspešnejših filmskih produkcij in priredb knjižnih del nasploh. Kot fantazijski roman pisatelja Georga R. R. Martina je prvič izšel avgusta leta 1996, skupaj s petimi do danes objavljenimi nadaljevanji pa tvori zbirko z naslovom Pesem ledu in ognja. Roman je v slovenščini izšel leta 2007 v prevodu Boštjana Gorenca.