»Risanje in slikanje je bilo od nekdaj moja zasebna strast, ki ni nikoli popustila. Potihem sem si jo vedno želel združiti, povezati z drugo bolj znano strastjo, pisanjem erotičnih zgodb, ki sem jih napisal najmanj petsto. Raje več,« pravi Brane Kastelic in dodaja, da je risati začel že zelo zgodaj. »Moja prva objava ni bil članek, ali erotična zgodba, ampake dve risbici, ki ju je, ko sem imel štiri leta, v Kekcu objavil legendarni novinar Drago Kralj,« dodaja.

Knjižna trilogija ima naslov Pravica noči in je sestavljena iz skupno 99 zgodb. Prva  knjiga ima naslov Goli v ljubezni. Druga, ki izide februarja, ima delovni naslov Izleti v mesenost, tretja, katere izid je predviden v maju pa ima delovni naslov Ritmi, riti in ves ta seks.

Ferk je v njegovih slikah videl pozitivno energijo in optimizem

Največ zaslug za to, da se je resneje lotil slikanja Kastelic pripisuje mariborskemu slikarju Rajku Ferku, ki ga je, ko je slike začel objavljati na omrežju facebook, spodbujal, ker je v njih videl pozitivno energijo in optimizem. Prav on je tudi organiziral njegovo prvo razstavo. Jutrišnja pa bo že četrta letos, združeno z izidom nove knjige Goli v ljubezni. Predstavitev bo v nedeljo, 16. decembra ob osemnajstih v vili Savinji (Breg 16) v Celju.

Slikanje mu pomeni umik iz realnega sveta, zaradi katerega čuti vse večji nemir in nelagodje. »V teh grdih časih, polnih umazanije zaradi v bistvu peščice umazancev in  pohlepnih tolovajev, se izgubim v lepih oblihah in dolinah svojih lepotic, lepi naravi, lepih barvah, v času in prostoru. Prinaša mi ultimativno sprostitev, občutek sreče,« razlaga pisatelj in slikar.