Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Dnevnikovo fabulo je za knjigo Džehenem prejel Dušan Čater

Ljubljana -  V Klubu Cankarjevega doma je nagrado Dnevnikova fabula, ki jo naša medijska družba podeljuje za najboljšo kratkoprozno zbirko, izdano v zadnjih dveh letih, prejel Dušan Čater za knjigo Džehenem. V šestih medsebojno povezanih zgodbah Čater tematizira življenje priseljencev v Sloveniji.

Dušan Čater (v sredini) je s svojo zbirko Džehenem sinoči postal sedmi dobitnik nagrade Dnevnikova fabula. (Foto: Bojan Velikonja)

O zmagovalcu je odločala strokovna žirija, ki so jo sestavljali esejistka in prevajalka dr. Seta Knop, literarna kritičarka Gaja Kos (predsednica), novinarka in kritičarka Sandra Krkoč, pesnik in publicist Vid Sagadin ter publicistka in urednica Alenka Vesenjak.

S podelitvijo nagrade se je začel tudi festival Literature sveta – Fabula 2012, ki bo do 10. marca postregel z več kot tridesetimi brezplačnimi dogodki. Tudi tokrat v Ljubljano prihajajo znani tuji gostje, to so britanski pisatelj Hanif Kureishi, bengalski avtor Amitav Ghosh, finska avtorica Leena Krohn in Rus Mihail Šiškin; v fokusu festivala bo družbeno angažirana pisava, pripravili pa bodo tudi celodnevni simpozij o Franzu Kafki, ki se ga bodo udeležili domači in tuji strokovnjaki.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Od Kafke do Kureishija Kultura

Od Kafke do Kureishija

S podelitvijo tradicionalne nagrade Dnevnikova fabula se bo nocoj v Cankarjevem domu začel festival Literature sveta - Fabula 2012, ki bo v organizaciji Študentske založbe v slabih dveh tednih postregel z več kot tridesetimi dogodki. Pester program bo v ospredje ponovno postavil obiske znanih... Več »

Dnevnikova fabula za uvod v pester festival Kultura

Dnevnikova fabula za uvod v pester festival

Festival Literature sveta - Fabula 2012 bo letošnji prvi korak naredil s podelitvijo nagrade Dnevnikova fabula, ki se podeljuje za najboljšo izvirno zbirko domače kratke proze, izdano v zadnjih dveh letih. Sedmi dobitnik tega nacionalnega priznanja, ki si je kljub relativni mladosti že dodobra... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor