Breg je le eno od šestih prizorišč Knjižnice pod krošnjami, njegova posebnost pa je, da je nekoliko bolj evropsko obarvano. Tako so naravnani tudi tamkajšnji Ulični pogovori o evropskih temah, o katerih so doslej spregovorili že pisateljica Brina Svit, znanstvenica Maja Zagmajster in fotograf Arne Hodalič.

Kuhar Boštjan Napotnik bo tokrat po napovedih organizatorjev, inštituta za neprofitno komunikacijo Divja misel spregovoril o prehranjevalnih navadah in posebnostih Evropejcev.

V Knjižnicah pod krošnjami je tudi sicer živahno. Na prizorišču v Tivoliju dobijo v petek priložnost za predstavitev še neuveljavljeni avtorji, v parku Tabor ob četrtkih poteka glasno branje in je tako poskrbljeno za nekoliko starejše in tiste še zelo mlade, medtem ko je knjižnica v Botaničnem vrtu vsako nedeljo ovita v nostalgijo. V Botaničnem vrtu se meščani spominjajo Ljubljane minulih dni, kar med obiskovalci mestoma sproži zelo živahno izmenjavo mnenj. Starejši meščani imajo namreč na Ljubljano, ljudi, običaje in zgradbe zelo različne spomine.