Frangež je na ministrico za kulturo naslovil vprašanje, na kakšen način lahko Slovenija zaščiti Večer kot medijsko institucijo širšega nacionalnega in javnega pomena ter kako bo ministrstvo za kulturo presojalo koncentracijo lastništva glede na "mnoge javno izpostavljene indice o t.i. slamnati prodaji časnika".

Prepričan je namreč, da predstavlja Večer hrbtenico novinarskega prostora Maribora in celotne severovzhodne Slovenije in tako enega odločilnih mejnikov slovenskega kulturnega in medijskega prostora. Prodaja Večera zato ni vprašanje zgolj koncentracije lastništva v medijih, temveč tudi širšega javnega interesa, ki mora zanimati pristojno ministrstvo, je v poslanskem vprašanju zapisal Frangež.

Družba Delo je 79,24-odstotni delež v časopisno založniškem podjetju Večer minuli teden prodala murskosoboškemu podjetju 3Lan, sicer ponudniku računalniških in informacijskih storitev. Predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli je ob tem zanikal ugibanja, da naj bi za 3Lanom stalo kakšno drugo podjetje. Pogodba je bila sklenjena pod odložnimi pogoji pridobitve ustreznih soglasij urada za varstvo konkurence in ministrstva za kulturo.

Frangež sicer ne želi vnaprej ocenjevati primernosti prodaje Večera podjetju 3Lan ali soditi o tem, ali je omenjeno podjetje primeren lastnik časopisne hiše. "Z zaskrbljenostjo pa ocenjujem, da ni veliko garancij, ki bi Večeru omogočale nadaljnji razvoj, krepitev medijskega prostora in pluralnost severovzhodne Slovenije ter nadaljnjo izgradnjo in varovanje svobode uredniškega in novinarskega dela kot predpogoja pluralnosti vsakega medija," je prepričan Frangež.