Pozdravni nagovor na letošnji tržnici bo imel predsednik republike Danilo Türk, študente pa bo nagovoril tudi premier Borut Pahor.

Tržnica, ki letos poteka pod geslom Moj kraj, moj ponos, bo svoja vrata odprla ob 12. uri, v popoldanskem delu pa bodo študentski klubi iz vse Slovenije, razdeljeni na šest regijskih otočkov, predstavljali svoje običaje, lokalne posebnosti in značilnosti ter obiskovalce razvajali z domačimi kulinaričnimi dobrotami.

Na tržnici bodo tudi letos sodelovali študenti iz tujine, ki se bodo predstavili pod naslovom Tržnica brez meja, kjer bodo gostje lahko spoznali njihove kulturne in kulinarične značilnosti.

Bogat spremljevalni program bo vključeval žonglerske delavnice, grafitiranje, nastop skupine Dunking Devils, medregijske in adrnalinske igre ter še mnogo drugih športno zabavnih dejavnosti.

Med drugimi se bodo na tržnici predstavili Študentska organizacija Slovenije, ljubljanska študentska organizacija in fundacija Z glavo na zabavo.

Na različnih odrih se bodo zvečer zvrstile številne glasbene zasedbe. Sicer pa si je več o letošnji Škisovi tržnici mogoče prebrati na elektronskem naslovu www.skisova-trznica.si.