Njen projekt Naključni osebni pogovori bo na sedmi izdaji Manifeste del večjega projekta Tabula rasa pod kuratorstvom Denis Isaie, ki sodi v širši sklop "The rest of now" pod kuratorskim vodstvom skupine Raqs Media Collective.

Kot je v sporočilu za javnost pojasnila umetnica, je povabilo na Manifesto prišlo na podlagi njene usmerjenosti v nematerialno ustvarjanje in lanskoletne razstave Odprtje Državičinih arhivov z izdajo knjige Državica Ptičjestrašilna. Povabilo je sprejela, ker želi, da za vsebino njenega dela in razmišljanja izve čim več ljudi in ker dela kariero na področju sodobne umetnosti.

"V svojem projektu naključno izbranega obiskovalca povabim k pogovoru, ki naj bi trajal okoli pol ure. Ko se udobno usedeva za mizo, mu na kratko razložim osnovne značilnosti projekta; osebni odnos, nematerialnost, enkratnost in naključnost. Nato obiskovalca v prostem pogovoru vprašam, od kje, kako, zakaj na razstavi. Odgovori mi nudijo izhodišče za nadaljevanje pogovora na temo njegovega dela, o osebnih afinitetah in o bodočnosti. Predvsem pustim, da mi pripoveduje, kar sam želi. Običajno postane pogovor zelo hitro čisto oseben in ga je težko zaključiti," je o svojem projektu zapisala Milena Kosec.

Manifesta je eden najpomembnejših evropskih bienalnih festivalov sodobne umetnosti, ki vsaki dve leti poteka v drugem mestu. Doslej so festival gostili Rotterdam, Luxembourg, Ljubljana, Frankfurt in San Sebastian. Letošnja Manifesta 7 prvič ne bo potekala zgolj v enem mestu, pač pa v celotni regiji, italijanskem Trentinu na Južnem Tirolskem.