Indie-rock zasedba Dandelion Children bo v Cvetličarni Mediapark nastopila z znanimi skupinami Zabranjeno pušenje, Tide, Zmelkoow in Momento, so sporočili iz ŠOU v Ljubljani. Zmagoslavni koncert bo hkrati zaključil Mesec kulture in natečaj Rockizziv 2010. Slednji je potekal na dveh polfinalnih predizborih, 3. in 10. marca v Orto baru.

Komisija, ki so jo zasedli Sašo Đukić, Boris Furlan, Kevin Koradin, Miha Čolner, Primož Sukič in Mojca Zalar, je med 57 prijavljenimi skupinami izbrala osem polfinalistov. Prvi večer so nastopile skupine B.T.K., FluFlu, "ShoeShiners" in Toxine, drugi večer pa "Dandelion Children", Liquf, Momento in "To Hate".

Izbrani polfinalisti so nato na Radiu Študent posneli demo posnetek pesmi, s katero so se predstavili na polfinalnem koncertu. Posnetki bodo izdani na albumu Rockizziv 2010, ki ga bodo v dar prejeli obiskovalci zaključnega koncerta Meseca kulture in natečaja Rockizziv.

Zmagovalna skupina Dandelion Children bo letos nastopila tudi na večjih koncertnih prireditvah, kot so Rock Otočec, Majske igre, Dnevi mladih in kulture ter mnogi drugi. Skupina je nastala leta 2007, sestavljajo pa jo trije mladi glasbeniki: bobnarka Katja, pevec, bas kitarist in klaviaturist Jure in kitarist ter bas kitarist Anže.