"Tako na festivalu kot v klubu želimo občinstvu ta dan ponuditi program, ki predstavlja prerez tistega, za kar si klub K4 že vsa leta prizadeva. Tako lahko pričakujete splet urbanih doživetij, od elektronske glasbe DJ-jev in skupin, freestyle rapanja, B-boyev, mojstrov skrečanja in beatboxanja ter kopico vizualnih vragolij naših oblikovalcev in VJ-jev," je na nedavni novinarski konferenci dejal vodja kluba Miha Brodarič.

Rajanje v letnem gledališču Križank bo uvedel DJ Bonobo, ki je pred dvema letoma že navdušil občinstvo kluba K4 s svojim DJ setom. Organizatorji napovedujejo, da bo posebna paša za oči in ušesa nastop nosilcev lovorike najboljšega skrečerja in beatboxerja Velike Britanije - JFB in Beardymana, ki se bosta predstavila s kombinacijo beatboxanja, skrečanja in beatjugglinga v živo. V preddverju bosta obiskovalce zabavala nemška DJ-ja Michael Fakesch in Raz Ohara.

Rdečo nit dogajanja v letnem gledališču bo pletlo 16 najboljših slovenskih raperjev, ki se bodo pomerili na državnem prvenstvu v freestyle rapanju. Na festivalu pa se bodo, poleg mojstrov hitrega nizanja besed na določeno temo, pomerili tudi plesalci breakdancea.

Za vizualne atrakcije, ki so obvezen del klubskega programa "štirke", bosta drevi poskrbela Zvuk Broda in Onox, oblikovalska ekipa Zek Crew bo za dogodek postavila inštalacijo Delovni naslov, mladi vizualci bodo v sklopu Design Session Utrip oblikovali video sliko, občinstvo pa bo preko projekcije spremljalo vsako njihovo potezo, vse do končnega izdelka.

Po polnoči se bo dogajanje prestavilo na Kersnikovo, kjer bosta nastopila eden najprodornejših DJ-jev in producentov "soulful" in liquid drum'n'bassa Alix Perez in Alex Barck iz skupine Jazzanova, ki slovi kot ena pomembnejših svetovnih ustvarjalcev nu jazza in jazz house stila.