Kot smo že večkrat ugotovili, ravno na teh straneh v Sloveniji v toplejših mesecih skoraj ne meni dan brez pomembnega kulinaričnega dogodka. Samo ta teden so bili v Ljubljani trije takšni dogodki, če petkove Odprte kuhinje in sobotnega gostovanja karizmatičnega prijazneža Rudolpha s televizije 24 Kitchen niti ne štejemo. Zgodbe za starejše, bi lahko rekli, saj v Sloveniji, kot vemo za zabavo publike nad trideset ni in pravzaprav nikoli ni bilo poskrbljeno. Tako ni niti čudno, če so se v prepolnem atriju mestne hiše v sredo zbrali vsi, ki radi (poceni) pijejo dobra vina ali kar zelo dobra vina ter tisti, ki radi pokušajo boljšo hrano. Tudi neevropska trojka Zoran Janković, Boris Popović in Gašpar Gašpar Mišić. Še kakega politika smo lahko videli in kup poslovnežev, ki so sicer bolj ali manj redni obiskovalci vinoteke Movia, ki je pokušino z naslovom Zvezde po zvezdami tudi organizirala.

In kaj je bilo mogoče dobiti? Jedlo se je patanegro, tuno na vse mogoče načine, pečena gosja jetra, sendviče s toplimi polži in sorbete, to so pripravili Gostilna AS, restavracija Dam, ošterija Debeluh, restavracija JB, gostilna Pri Lojzetu, penzion Raduha in restavracija Adriatic Grašo. Zanimivo, da so se v atriju pojavili vsi lastniki omenjenih gostiln, kar v takšnih primerih ni vedno praksa. In podobno je bilo z vinarji. Kjer so le redki manjkali tudi osebno. Aleš Kristančič, Vasja Čotar, Ivan Fornazarič, Primož Lavrenčič, Marjan Simčič, Aleks Simčič, le pri Kupljenu je za zamenjavo poskrbela lepša polovica. Nihče ni silil publike s povprečnimi vini, vsi so ponudili tisto, kar imajo trenutno na trgu najboljšega. Od Teodorja do Kozane od Burje do velikega belega.