Letnik: 2011

Sladkorna stopnja: suho

Regija: Primorska

Okoliš: Kras

Kraj: Kopriva

Cena: 7 evrov

Vinar Simeon Gulič je merlot potrgal sredi septembra, refošk (iz katerega je nastal kraški posebnež teran) v začetku oktobra, cabernet sauvignon pa še malce kasneje s povprečno 20 let starih trt. Po desetdnevni maceraciji so drozgo stisnili, mošt pa pretočili v posode iz nerjavečega jekla. Po svetem Martinu so vsa tri vina po hišnem receptu zmešali in ga natočili v 220-litrske hrastove sodčke. Tam je zvrst ostala dve leti, nato so vino ustekleničili brez filtracije. Guličev quvee je intenzivne opečnate barve. Ker je vino zorelo v hrastovih sodčkih, ima pridano lesno noto, sicer pa prevladuje vonj po suhem sadju, jagodičevju, kavi in čokoladi. Blaga kislina mu daje prijetno svežino, v ustih pa pusti dolg pookus. V kombinaciji s hrano vinar priporoča vsakršne mesne jedi. Stopnja alkohola: 13 % vol.